Друк

Кредитний рейтинг облігацій ТОВ "Південтрансавто" серій B-I підтверджено на рівні uaCC

13.03.2015
IBI-Rating повідомляє про підтвердження кредитного рейтингу іменних відсоткових забезпечених облігацій ТОВ "Південтрансавто" серій B-I на рівні uaCC, прогноз "стабільний".

Підтвердження довгострокового кредитного рейтингу боргового інструменту (РБІ) ТОВ "Південтрансавто" відображає збереження ключових факторів, що відмічалися Рейтинговим агентством раніше. Так, ринку нерухомості м. Одеси, в реалізацію проектів на якому спрямовано кошти від розміщення облігацій, властива висока чутливість до економічної ситуації в країні. Емітент не здійснює активної господарської діяльності. Збитковість його діяльності у попередніх періодах зумовлює незначений обсяг власного капіталу і, як наслідок, високу залежність від позикового фінансування та високе боргове навантаження.

Позитивно на рівень кредитного рейтингу може вплинути: покращення фінансових результатів Емітента за одночасного зростання ефективності діяльності; зниження залежності від позикового капіталу. Негативно на рівень кредитного рейтингу може вплинути: невиконання боргових зобов’язань; погіршення політичної та економічної ситуації в країні.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ТОВ "Південтрансавто", в тому числі: фінансова звітність за 2014 рік, інформація про випуск облігацій серій В-І, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

Відділ рейтингів корпоративної сфери.

За додатковою інформацією звертайтесь:
Прес-служба IBI-Rating
Анна Іваницька
(044) 362-90-84
press(at)ibi.com.ua