Рейтинг надійності будівництва ЖК "Престиж Хол" підтверджений на рівні 5+

16.01.2015
IBI-Rating повідомляє про підтвердження рейтингу надійності будівництва Житлово-офісного комплексу "Престиж Хол" на рівні 5+ (відмінна надійність). На рівень рейтингу вплинули наявність досвіду будівництва житлової нерухомості у учасників проекту, наявність фінансової підтримки, поточний стан будівництва та дотримання графіку будівельних робіт, а також розташування об’єкта.

У портфелі Забудовника проекту ТОВ "А.В.С." на різних стадіях будівництва знаходиться понад 200 тис. кв. м офісно-житлової нерухомості у Печерському районі міста Києва. ПрАТ "Аеробуд", яке виступає Генеральним підрядником проекту, має потужну виробничо-технічну базу, а також вагомий досвід зі зведення та реконструкції об’єктів нерухомості комерційного, промислового та житлового призначення. Фінансовим партнером будівництва ІІІ та IV черг ЖК "Престиж Хол" виступає ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК", наявність гарантій якого є додатковою перевагою проекту.

Будівництво ЖК "Престиж Хол" ведеться за графіком на земельній ділянці, наданій в оренду до кінця 2019 року. На сьогоднішній день І та ІІ черги комплексу (секції 3, 5, 8) введено в експлуатацію. Друга секція ІІІ черги введена в експлуатацію у червні 2013 року. Наразі завершується будівництво ІІІ черги та триває будівництво ІV черги. На кінець вересня 2014 року завершені роботи зі зведення монолітного каркасу у секції 4 та на 50% виконано зовнішню та внутрішню кладку, готовність монолітного каркасу секції 6 - 75%. Введення в експлуатацію секції 1 ІІІ черги було заплановано на кінець 2014 року, наразі триває стадія оформлення документів. Введення в експлуатацію ІV черги заплановано на 2015-2017 роки (залежно від секції).

ЖК "Престиж Хол" розташований в історичному центрі Києва, Печерському районі, поряд зі станцією метро "Палац Україна". Інфраструктура комплексу представлена паркінгом, магазинами, закладами дозвілля. В безпосередній близькості знаходяться навчальні та медичні заклади, заклади культурного відпочинку, супермаркети та офісні центри.

Ціни на квадратні метри в ЖК "Престиж Хол" відповідають цінам, що сформувалися на ринку для даного типу нерухомості з урахуванням розташування будівельного об’єкта. Реалізація приміщень відбувається через цільові облігації, емітентом яких є ТОВ "А.В.С." (кредитний рейтинг uaBBB, прогноз "стабільний"). Наявність довгострокових кредитних програм та використання при купівлі-продажу акредитиву оптимізують процес розрахунку, що сприяє підвищенню захисту інвестицій.

Рейтинг надійності будівництва – це думка Рейтингового агентства щодо можливості Забудовника виконати свої зобов’язання за будівельним проектом перед покупцями нерухомості відносно інших проектів, висловлена за результатом комплексного аналітичного дослідження. З більш детальною інформацією про рейтинги надійності будівництва можна ознайомитись на сайті IBI-Rating, а також на сайті ЖК "Престиж Хол".

Відділ рейтингів корпоративної сфери.

Анна Іваницька