Друк

Кредитний рейтинг облігацій ПрАТ "Енергополь-Україна" підтверджено на рівні uaBBB

10.12.2014
IBI-Rating повідомляє про підтвердження довгострокового кредитного рейтингу цільових забезпечених облігацій ПрАТ "Енергополь-Україна" серій А-3-Z-3 на рівні uaBBB, прогноз "стабільний".

ПрАТ "Енергополь-Україна" здійснює діяльність на ринку нерухомості м. Києва, показники розвитку якого вищі, ніж інших регіонів України. При цьому Емітент має значний досвід реалізації проектів у сфері промислового будівництва (з 1991 року Емітентом було збудовано/реконструйовано близько 20 об’єктів).

На сьогоднішній день ПрАТ "Енергополь-Україна" реалізує проект будівництва ЖК "Міністерський" (м. Київ) загальною площею понад 280 тис. кв. м. У липні 2012 року введено в експлуатацію І чергу Комплексу, у листопаді 2013 року – ІІ чергу. Обсяг капіталовкладень у будівництво ІІІ черги ЖК "Міністерський" станом на 30.09.2014 р. складає 213 млн. грн. (46% кошторисної вартості). Приріст капіталовкладень з початку року склав 137 млн. грн., у т.ч. за ІIІ квартал – 34 млн. грн.

Позитивно на рівень кредитного рейтингу може вплинути: зниження галузевих ризиків та покращення макроекономічної ситуації в країні. Негативно на рівень кредитного рейтингу може вплинути: несвоєчасність фінансування та значне відставання від графіку будівництва, погіршення політичної та економічної ситуації в країні.

Для проведення аналітичного дослідження рівня кредитоспроможності були використані матеріали, отримані від ПрАТ "Енергополь-Україна", в тому числі: фінансова звітність Емітента за 2011-2013 рр. та 9 міс. 2014 року, параметри випусків цільових облігацій серій А-3-Z-3, дозвільні документи та інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

Відділ рейтингів корпоративної сфери.

За додатковою інформацією звертайтесь:
Прес-служба IBI-Rating
Анна Іваницька
(044) 362-90-84
press(at)ibi.com.ua