Друк

Кредитний рейтинг облігацій ТОВ "МІНІ-МАКС" серій A-C підтверджено на рівні uaBB

13.10.2014
IBI-Rating повідомляє про  підтвердження кредитного рейтингу цільових забезпечених облігацій серій A-C емітента ТОВ "МІНІ-МАКС" на рівні uaBB з прогнозом рейтингу "стабільний".

Підтвердження довгострокового кредитного рейтингу боргового інструменту (РБІ) зумовлено збереженням ключових факторів, що відмічалися рейтинговим агентством раніше. Для фінансування будівництва житлового комплексу на проспекті Маршала Жукова, 18-А у м. Харкові (загальна площа – 11 978 кв. м) випущено цільові облігації, що є об’єктом рейтингування. Обсяг капіталовкладень станом на 30.06.2014 р. склав 75% кошторисної вартості.

ТОВ "МІНІ-МАКС" входить до юридично неоформленої групи компаній "Житлобуд-2", Генеральний підрядник (ТДВ "Житлобуд-2") має досвід реалізації масштабних будівельних проектів. IBI-Rating відмічає інформаційну відкритість та прозорість Емітента.

Позитивно на кредитний рейтинг боргового інструменту можуть вплинути: випередження задекларованого графіку будівництва; зниження галузевих ризиків та покращення макроекономічної ситуації в країні. Негативно на кредитний рейтинг боргового інструменту можуть вплинути: несвоєчасність фінансування та значне відставання від графіку будівництва; погіршення політичної та економічної ситуації в країні.

IBI-Rating допускає виникнення затримки виконання зобов’язань щодо погашення цільових облігацій з рівнем кредитного рейтингу uaBB за Національною рейтинговою шкалою терміном до 6 місяців.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ТОВ "МІНІ-МАКС", в тому числі: фінансова звітність за 6 міс. 2014 року, довідкова інформація про діяльність ТОВ "МІНІ-МАКС", інформація про випуск облігацій серій A-C, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

Відділ рейтингів корпоративної сфери.

За додатковою інформацією звертайтесь:
Прес-служба IBI-Rating
Анна Іваницька
(044) 362-90-84
press(at)ibi.com.ua