Друк

Кредитний рейтинг ПрАТ "Іста-Центр" підтверджено на рівні uaBBB

06.10.2014
IBI-Rating повідомляє про підтвердження кредитного рейтингу ПрАТ "Іста-Центр" на рівні uaBBB, прогноз змінено на "негативний".

ПрАТ "Іста-Центр" входить до складу одного з найбільших вітчизняних виробників стартерних акумуляторних батарей – НАК "ІСТА". Погіршення економічної ситуації в країні призвело до скорочення реалізації продукції підприємства протягом 6 міс. 2014 року, що призвело до зниження фінансових результатів, при цьому діяльність підприємства залишилася прибутковою. Посилення валютних ризиків через наявність боргових зобов'язань в іноземній валюті та девальвацію гривні призвело до зростання рівня боргового навантаження. Зазначені фактори зумовили зміну прогнозу кредитного рейтингу на "негативний". У випадку збереження негативних тенденцій рейтинг ПрАТ "Іста-Центр" може бути знижено.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ПрАТ "Іста-Центр", в тому числі: фінансова звітність за 6 міс. 2014 року, довідкова інформація про діяльність ПрАТ "Іста-Центр", інша необхідна внутрішня інформація, очікування IBI-Rating, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

Відділ рейтингів корпоративної сфери.

За додатковою інформацією звертайтесь:
Прес-служба IBI-Rating
Анна Іваницька
(044) 362-90-84
press(at)ibi.com.ua