Друк

Кредитні рейтинги облігацій серій А та В емітента ТОВ "БС РІЕЛТІ ГРУП" підтверджено на рівні uaBBB

29.09.2014
IBI-Rating повідомляє про підтвердження довгострокових кредитних рейтингів іменних відсоткових забезпечених облігацій серій А та В емітента ТОВ "БС РІЕЛТІ ГРУП" на рівні uaBBB, прогноз "стабільний".

Основним фактором, що впливає на рівень кредитних рейтингів боргових зобов’язань, є наявність поручительства АТ "ІМЕКСБАНК" (кредитний рейтинг на рівні uaBBB+, прогноз "у розвитку") за виплатою відсоткового доходу, погашення та викупу облігацій. Згідно публічної інформації, Емітент, як і Поручитель, входять до юридично неоформленої групи "Примор’є", яку очолює фізична особа Клімов Л. М. Крім того, на кредитні рейтинги боргових інструментів ТОВ "БС РІЕЛТІ ГРУП" має вплив: зростання фінансових результатів та покращення показників фінансової стійкості Емітента, останнє відбулося внаслідок проведеної реорганізації Компанії та збільшення обсягу власного капіталу, який на 30.06.2014 р. становив 458,2 млн. грн. Результати фінансово-господарської діяльності ТОВ "БС РІЕЛТІ ГРУП" залишаються нестабільними, що зумовлено значним обсягом операцій з цінними паперами. Також слід відзначити прийнятне боргове навантаження Емітента та високу чутливість ринку оренди комерційної нерухомості, на якому здійснює свою діяльність Емітент, до економічної ситуації в країні.

Позитивно на рівень кредитних рейтингів може вплинути зростання доходів Емітента за одночасного покращення показників ефективності діяльності та зниження боргового навантаження. Негативно на рівень кредитних рейтингів можуть вплинути: невиконання боргових зобов’язань Емітентом; зниження кредитоспроможності Поручителя; погіршення політичної та економічної ситуації в країні.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ТОВ "БС РІЕЛТІ ГРУП", в тому числі: фінансова звітність за 6 міс. 2014 року, довідкова інформація про діяльність ТОВ "БС РІЕЛТІ ГРУП", параметри випуску облігацій серії А, інша необхідна внутрішня інформація, річна фінансова звітність АТ "ІМЕКСБАНК" за 6 міс. 2014 року, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

Відділ рейтингів корпоративної сфери.

За додатковою інформацією звертайтесь:
Прес-служба IBI-Rating
Анна Іваницька
(044) 362-90-84
press(at)ibi.com.ua