Друк

Кредитний рейтинг облігацій ПрАТ "МЖК Інтернаціоналіст" серії R підтверджено на рівні uaBBB-

22.09.2014
IBI-Rating повідомляє про підтвердження кредитного рейтингу іменних цільових забезпечених облігацій ПрАТ "МЖК Інтернаціоналіст" серії R на рівні uaBBB-, прогноз "стабільний".

Підтвердження довгострокового кредитного рейтингу боргового інструменту ПрАТ "МЖК Інтернаціоналіст" зумовлено збереженням ключових факторів, що відмічалися IBI-Rating раніше. Цільові облігації серії R випущено для фінансування будівництва житлового будинку №35 у мікрорайоні МЖК "Інтернаціоналіст" с. Циркуни Харківського р-ну Харківської обл. На кінець червня 2014 року будівельна готовність об’єкту становила 33%, обсяг капіталовкладень – близько 7 млн. грн. Слід відмітити, що земельна ділянка, на якій ведеться будівництво житлового будинку, знаходиться у безстроковому користуванні у ПрАТ "МЖК Інтернаціоналіст". Емітент має значний досвід реалізації інвестиційно-будівельних проектів та передачі приміщень за цільовими облігаціями. Також IBI-Rating відмічає інформаційну відкритість та прозорість Емітента.

Позитивно на рівень кредитного рейтингу можуть вплинути: перевищення 50% будівельної готовності будинку за умов дотримання/випередження графіку будівництва; зниження галузевих ризиків та покращення економічної ситуації в країні. Негативно на рівень кредитного рейтингу можуть вплинути: несвоєчасність фінансування та відставання від графіку будівництва; погіршення політичної та економічної ситуації в країні.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ПрАТ "МЖК Інтернаціоналіст", в тому числі: фінансова звітність Емітента за 2011?2013 рр. та 6 міс. 2014 року, довідкова інформація про діяльність ПрАТ "МЖК Інтернаціоналіст", інформація про випуск облігацій серії R, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

Відділ рейтингів корпоративної сфери.

За додатковою інформацією звертайтесь:
Прес-служба IBI-Rating
Анна Іваницька
(044) 362-90-84
press(at)ibi.com.ua