Друк

Кредитний рейтинг ПАТ "АПЕКС - БАНК" підтверджено на рівні uaBBB

19.09.2014
IBI-Rating повідомляє про підтвердження кредитного рейтингу ПАТ "АПЕКС ? БАНК" на рівні uaBBB з прогнозом "стабільний".

Підтверджений рівень кредитного рейтингу ПАТ "АПЕКС - БАНК" обумовлений збереженням достатніх показників капіталізації фінансової установи. Має місце погіршення якості активів, а також збереження чутливості Банку до кредитних ризиків через значну концентрацію клієнтського кредитного портфеля за основними позичальниками. Також Рейтингове агентство відмічає наявність суттєвої концентрації ресурсної бази за основними кредиторами, клієнтського депозитного портфеля за основними вкладниками та залежність Банку від міжбанківського ринку. ПАТ "АПЕКС ? БАНК" демонструє інформаційну відкритість та прозорість.

Позитивно на кредитний рейтинг можуть вплинути: зниження концентрації ресурсної бази за кредиторами, покращення якості активів та зниження залежності від фінансового стану основних позичальників, а також реалізація основних напрямів стратегії розвитку Банку. Негативно на кредитний рейтинг можуть вплинути: погіршення платоспроможності (ліквідності) Банку; зростання кредитних ризиків через подальше погіршення якості активів, підвищення уразливості Банку до ринкових ризиків, зниження прибутковості, а також погіршення політичної та економічної ситуації в країні.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ПАТ "АПЕКС - БАНК", в тому числі: річна фінансова звітність за 2010–2013 рр. та І півріччя 2014 року, планові показники діяльності на ІІ півріччя 2014 року, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

Відділ рейтингів фінансової сфери.

За додатковою інформацією звертайтесь:
Прес-служба IBI-Rating
Анна Іваницька
(044) 362-90-84
press(at)ibi.com.ua