Друк

Кредитний рейтинг облігацій ТОВ "ТИТАН-ЗБЕРІГАЧ" серії B підтверджено на рівні uaBBB-

18.07.2014
IBI-Rating повідомляє про підтвердження кредитного рейтингу іменних відсоткових облігацій ТОВ "ТИТАН-ЗБЕРІГАЧ" серії В на рівні uaВВВ-, прогноз рейтингу "негативний".

Підтверджений рівень кредитного рейтингу боргового інструменту обумовлений входженням Емітента до юридично неоформленої групи "VS Energy International Ukraine" та наявністю поручителя ПАТ "Кіровоградобленерго" (кредитний рейтинг uaBBB+, прогноз "стабільний"), який є природним монополістом з передачі та постачання електроенергії на території Кіровоградської області. Разом з тим має місце концентрація за окремими видами цінних паперів, що наражає Емітента на відчутно більші ризики у разі невиконання одним із контрагентів своїх зобов’язань. ТОВ "ТИТАН-ЗБЕРІГАЧ" працює на фінансовому ринку, який відрізняється підвищеною вразливістю до впливу кризових явищ, зокрема при наявній нестабільній політичній та економічній ситуації в країні. Упродовж останніх двох років Емітент демонструє збиткову діяльність.

Позитивно на кредитний рейтинг можуть вплинути: покращення капіталізації Емітента, диверсифікація портфеля цінних паперів. Негативно на кредитний рейтинг можуть вплинути: погіршення платоспроможності (ліквідності) Емітента або Поручителя, збільшення концентрації портфеля цінних паперів, а також погіршення ситуації на фінансовому ринку та в економіці країни загалом.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ТОВ "ТИТАН-ЗБЕРІГАЧ", в тому числі: річна фінансова звітність за період 2010-2013 рр. та за I квартал 2014 року, планові показники діяльності на 2014 рік, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

Відділ рейтингів фінансової сфери.

За додатковою інформацією звертайтесь:
Прес-служба IBI-Rating
Анна Іваницька
(044) 362-90-84
press(at)ibi.com.ua