Підтверджено кредитні рейтинги дисконтних та цільових облігацій ТОВ "Град Інвест"

03.07.2014
IBI-Rating повідомляє про підтвердження довгострокових кредитних рейтингів дисконтних облігацій ТОВ "Град Інвест" серії А на рівні uaССС, прогноз "стабільний", а також цільових облігацій серій А, В і С на рівні uаВВ, прогноз "стабільний".

Підтвердження кредитних рейтингів боргових інструментів ТОВ "Град Інвест" зумовлене збереженням у I кварталі 2014 року ключових факторів, що відмічалися IBI?Rating раніше. Діяльність Емітента зосереджена на ринку житлової нерухомості м. Києва, показники розвитку якого вищі, ніж в інших регіонах України. У квітні поточного року ЖК "ОСТРОВСЬКОГО, 40" був введений в експлуатацію, наразі планується заселення. За незначних доходів від операційної діяльності результати фінансово-господарської діяльності ТОВ "Град Інвест" за 3 міс. 2014 року залишаються незадовільними. Крім того, слід відзначити високе боргове навантаження, а також інформаційну відкритість та прозорість Емітента.

Позитивно на кредитні рейтинги можуть вплинути: формування позитивних грошових потоків, достатніх для виконання боргових зобов’язань; збільшення фінансової незалежності; зниження галузевих ризиків та покращення макроекономічної ситуації в країні. Негативно на кредитні рейтинги можуть вплинути: неспроможність виконання контрагентами своїх зобов’язань перед Емітентом; подальше зростання боргового навантаження; погіршення політичної та економічної ситуації в країні.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ТОВ "Град Інвест", в тому числі: фінансова звітність за 2013 рік та 3 міс. 2014 року, інформація про випуск дисконтних облігацій серії А, інформація про випуск цільових облігацій серій А, В і С, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

Відділ рейтингів корпоративної сфери.

Анна Іваницька