Друк

Кредитний рейтинг ПАТ АКБ "Львів" підтверджено на рівні uaBBB

18.06.2014
IBI-Rating повідомляє про підтвердження кредитного рейтингу ПАТ АКБ "Львів" на рівні uaBBB, прогноз рейтингу "стабільний".

Підтвердження рівня кредитного рейтингу ПАТ АКБ "Львів" обумовлене збереженням достатніх показників капіталізації Банку, а також збереженням достатніх значень показників ліквідності, враховуючи обмежену ліквідність на фінансовому ринку. Чутливість Банку до кредитних ризиків зберігається через суттєву концентрацію клієнтського кредитного портфеля за основними позичальниками. IBI-Rating відмічає збереження диверсифікації ресурсної бази за основними вкладниками. Банк демонструє низькі показники ефективності діяльності, інформаційну відкритість та прозорість.

Позитивно на кредитний рейтинг можуть вплинути: зниження залежності Банку від фінансового стану окремих позичальників, підвищення операційного доходу та показників ефективності, реалізація стратегії розвитку Банку. Негативно на кредитний рейтинг можуть вплинути: погіршення платоспроможності (ліквідності) Банку; зростання кредитних ризиків через подальше погіршення якості активів, підвищення уразливості Банку до ринкових ризиків, а також погіршення політичної та економічної ситуації в країні.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ПАТ АКБ "Львів", в тому числі: річна фінансова звітність за період 2010-2013 рр. та за І квартал 2014 року, планові показники діяльності на 2014 рік, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

Відділ рейтингів фінансової сфери.

За додатковою інформацією звертайтесь:
Прес-служба IBI-Rating
Анна Іваницька
(044) 362-90-84
press(at)ibi.com.ua