Друк

Підтверджено кредитний рейтинг ПРАТ "НОВОТРОЇЦЬКЕ РУДОУПРАВЛІННЯ" на рівні uaA

02.06.2014
IBI-Rating повідомляє про підтвердження кредитного рейтингу ПРАТ "НОВОТРОЇЦЬКЕ РУДОУПРАВЛІННЯ" на рівні uaA зі збереженням прогнозу "у розвитку". Кредитний рейтинг також залишається у Контрольному списку рейтингів.

Підтвердження рівня кредитного рейтингу зумовлене збереженням ключових факторів, що відмічалися Рейтинговим агентство раніше. ПРАТ "НОВОТРОЇЦЬКЕ РУДОУПРАВЛІННЯ" зберігає стратегічне значення для держави. Попит на продукцію (флюсові вапняки) безпосередньо залежить від ситуації в металургійній галузі. Кон’юнктура ринку в аналізованому періоді зумовила зменшення обсягів виробництва та реалізації продукції, що, відповідно, позначилося на фінансових результатах. При цьому діяльність ПРАТ "НОВОТРОЇЦЬКЕ РУДОУПРАВЛІННЯ" залишилася прибутковою (18 млн. грн. чистого прибутку за 2013 рік), а показники рентабельності – досить високі (рентабельність EBITDA – 30%). Боргове навантаження залишається низьким, а показники ліквідності – прийнятними. Зберігається концентрація за основними покупцями.

Разом з тим IBI-Rating відмічає загострення протистояння у регіоні діяльності ПРАТ "НОВОТРОЇЦЬКЕ РУДОУПРАВЛІННЯ", що знаходить відображення у прогнозі кредитного рейтингу "у розвитку". Перегляд рейтингу залежатиме від подальших подій у Східному регіоні.

Контрольний список, в якому залишається кредитний рейтинг ПРАТ «НОВОТРОЇЦЬКЕ РУДОУПРАВЛІННЯ», використовується для інформування учасників фінансового ринку про можливість зміни кредитного рейтингу в короткостроковому періоді. Внесення рейтингу в список означає, що на даний момент IBI-Rating розглядає питання щодо його зміни у зв’язку з подіями та тенденціями, які можуть суттєво вплинути на кредитоспроможність власника рейтингу.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ПРАТ "НОВОТРОЇЦЬКЕ РУДОУПРАВЛІННЯ", в тому числі: фінансова звітність за 2011-2013 рр. та за 3 міс. 2014 року, довідкова інформація про діяльність ПРАТ "НОВОТРОЇЦЬКЕ РУДОУПРАВЛІННЯ", інша необхідна внутрішня інформація, очікування IBI-Rating, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

Відділ рейтингів корпоративної сфери.

За додатковою інформацією звертайтеся:
Прес-служба IBI-Rating
Анна Іваницька
(044) 362-90-84
press(at)ibi.com.ua