Друк

Кредитний рейтинг Публічного акціонерного товариства "Дружківський завод металевих виробів" підтверджено на рівні uaA+

09.04.2014
IBI-Rating повідомляє про підтвердження довгострокового кредитного рейтингу Публічного акціонерного товариства "Дружківський завод металевих виробів" на рівні uaA+, прогноз змінено зі "стабільного" на "у розвитку".

Підтвердження кредитного рейтингу Публічного акціонерного товариства "Дружківський завод металевих виробів" (ПАТ "ДРЗМВ") зумовлено збереженням ключових факторів, що відмічалися IBI-Rating раніше. Підприємство зберігає стратегічне значення для держави та містоутворююче значення для м. Дружківка, а також утримує провідні позиції на вітчизняному ринку виробництва кріпильних металевих виробів. Діяльність ПАТ "ДРЗМВ" залишається ефективною: чистий прибуток за 2013 рік склав 28,6 млн. грн., рентабельність EBITDA – 13%. Боргове навантаження залишається низьким: на кінець грудня 2013 року залишок грошових коштів був співставним з обсягом короткострокового банківського кредиту.

Перегляд прогнозу кредитного рейтингу ПАТ "ДРЗМВ" зумовлений погіршенням торгових відносин між Україною та Росією, на яку припадає значна питома вага як поставок металопрокату, так і збуту ПАТ "ДРЗМВ". У разі введення захисних заходів (митних обмежень) на основних закордонних ринках збуту, можливе подальше скорочення обсягів експорту. ПАТ "ДРЗМВ" активно працює над розширенням закордонних ринків збуту, задля чого проводить оновлення виробничого обладнання, що дозволяє виробляти продукцію відповідно до міжнародних стандартів якості.

Позитивно на рівень кредитного рейтингу ПАТ "ДРЗМВ" можуть вплинути: зростання фінансових результатів за одночасного підвищення показників ефективності діяльності, зниження операційних ризиків шляхом диверсифікації джерел сировини та розширення ринків збуту. Негативно на рівень кредитного рейтингу можуть вплинути: посилення митних бар’єрів на основних закордонних ринках збуту, зниження показників ефективності діяльності та зростання боргового навантаження, погіршення політичної та економічної ситуації в країні.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ПАТ "ДРЗМВ", в тому числі: фінансова звітність за 2011-2013 рр., довідкова інформація про діяльність ПАТ "ДРЗМВ", інша необхідна внутрішня інформація, очікування IBI-Rating, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

Відділ рейтингів корпоративної сфери.

За додатковою інформацією звертайтесь:
Прес-служба IBI-Rating
Анна Іваницька
(044) 362-90-84
press(at)ibi.com.ua