Друк

Кредитний рейтинг ПрАТ "Іста-Центр" підтверджено на рівні uaBBB

21.03.2014
IBI-Rating повідомляє про підтвердження кредитного рейтингу ПрАТ "Іста-Центр" на рівні uaBBB, прогноз "стабільний".

Підтвердження кредитного рейтингу відображає збереження ключових факторів, що відмічалися IBI-Rating раніше. ПрАТ "Іста-Центр" входить до складу одного з найбільших вітчизняних виробників стартерних акумуляторних батарей – НАК "ІСТА". За результатами 2013 року відбулося незначне скорочення реалізації продукції, що призвело до зниження фінансових результатів, при цьому діяльність підприємства залишається прибутковою. Боргове навантаження на кінець 2013 року знаходиться на прийнятному рівні. Також існує вразливість до валютних ризиків в силу наявності боргових зобов’язань в іноземній валюті та девальвації гривні. Зберігається залежність ПрАТ "Іста-Центр" від постачальників основної сировини – свинцю, ціни на який високоволатильні.

Позитивний вплив на кредитний рейтинг матимуть: зростання обсягів виробництва та реалізації продукції за одночасного покращення показників ефективності діяльності та зниження боргового навантаження; диверсифікація ринків збуту. Негативний вплив на кредитний рейтинг матимуть: невиконання боргових зобов’язань; погіршення фінансово-економічного стану, зокрема зростання боргового навантаження; погіршення політичної та економічної ситуації в країні.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ПрАТ "Іста-Центр", в тому числі: фінансова звітність 2013 року, довідкова інформація про діяльність ПрАТ "Іста-Центр", інша необхідна внутрішня інформація, очікування IBI-Rating, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

Відділ рейтингів корпоративної сфери.

За додатковою інформацією звертайтесь:
Прес-служба IBI-Rating
Анна Іваницкая
(044) 362-90-84
press(at)ibi.com.ua