Друк

Кредитний рейтинг ПАТ "БТА БАНК" підтверджений на рівні uaA

19.03.2014
IBI-Rating повідомляє про підтвердження кредитного рейтингу ПАТ "БТА БАНК" на рівні uaA з прогнозом "стабільний".

Підтвердження рівня кредитного рейтингу ПАТ "БТА БАНК" обумовлене збереженням високих показників капіталізації Банку. Зберігається добра диверсифікація клієнтського депозитного портфеля за основними вкладниками. Має місце чутливість Банку до кредитних ризиків через концентрацію клієнтського кредитного портфеля за основними позичальниками. Існує значний обсяг непроцентних активів. За суттєвого обсягу міжбанківських ресурсів у зобов’язаннях Банку IBI-Rating значної залежності від них не спостерігає. Діяльність Банку прибуткова, показники ефективності діяльності залишаються на невисокому рівні. Банк демонструє інформаційну відкритість та прозорість.

Позитивно на кредитний рейтинг можуть вплинути: зниження концентрації ресурсної бази за кредиторами, покращення якості активів та зниження залежності від фінансового стану основних позичальників, підвищення показників ефективності діяльності, а також реалізація основних напрямів стратегії розвитку Банку. Негативно на кредитний рейтинг можуть вплинути: погіршення платоспроможності (ліквідності) Банку; зростання кредитних ризиків через подальше погіршення якості активів, зниження прибутковості, а також погіршення політичної та економічної ситуації в країні.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ПАТ "БТА БАНК", в тому числі: річна фінансова звітність за 2010-2013 рр., планові показники діяльності на 2014 рік, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

Відділ рейтингів фінансової сфери.

За додатковою інформацією звертайтесь:
Прес-служба IBI-Rating
Анна Іваницька
(044) 362-90-84
press(at)ibi.com.ua