Друк

Кредитний рейтинг ПАТ "АПЕКС - БАНК" підтверджено на рівні uaВВВ

06.03.2014
IBI-Rating повідомляє про підтвердження кредитного рейтингу ПАТ "АПЕКС - БАНК" на рівні uaBBB, прогноз рейтингу "стабільний".

Підтверджений рівень кредитного рейтингу ПАТ "АПЕКС - БАНК" обумовлений збереженням високих показників капіталізації Банку. В той же час Банк залишається чутливим до кредитних ризиків через значну концентрацію клієнтського кредитного портфеля за основними позичальниками. Також необхідно відмітити посилення концентрації ресурсної бази за основними кредиторами та клієнтського депозитного портфеля за основними вкладниками. Розвиток власної регіональної мережі та карткового бізнесу ПАТ "АПЕКС - БАНК" незначний. Банк демонструє інформаційну відкритість та прозорість.

Позитивно на кредитний рейтинг можуть вплинути: диверсифікація ресурсної бази за кредиторами та клієнтського депозитного портфеля за основними вкладниками; зниження залежності Банку від фінансового стану окремих позичальників, успішне виконання стратегічного плану розвитку. Негативно на кредитний рейтинг можуть вплинути: зниження платоспроможності (ліквідності) Банку; зростання кредитних ризиків через погіршення якості активів, зниження показників ефективності діяльності, а також погіршення політичної та економічної ситуації в країні.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ПАТ "АПЕКС - БАНК", в тому числі: річна фінансова звітність за 2010–2013 рр., планові показники діяльності на 2014 рік, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

Відділ рейтингів фінансової сфери.

За додатковою інформацією звертайтесь:
Прес-служба IBI-Rating
Анна Іваницька
(044) 362-90-84
press(at)ibi.com.ua