Друк

Кредитний рейтинг облігацій ТОВ ‘‘ТИТАН-ЗБЕРІГАЧ’‘ серії B підтверджений на рівні uaBBB-

09.01.2014
IBI-Rating повідомляє про підтвердження кредитного рейтингу іменних відсоткових облігацій серії В ТОВ ’‘ТИТАН-ЗБЕРІГАЧ’‘ на рівні uaВВВ-, прогноз ’‘негативний’‘.

Підтверджений рівень кредитного рейтингу боргового інструменту обумовлений входженням Емітента до юридично неоформленої групи ‘‘VS Energy International Ukraine’‘ та наявністю поручителя ПАТ ‘‘Кіровоградобленерго’‘ (кредитний рейтинг uaBBB+, прогноз ‘‘стабільний’‘), який є природним монополістом з передачі та постачання електроенергії на території Кіровоградської області. Також Рейтингове агентство відмічає наявність значної концентрації за окремими видами цінних паперів, що наражає Емітента на відчутно більші ризики у разі невиконання одним із контрагентів своїх зобов’язань. ТОВ ’‘ТИТАН-ЗБЕРІГАЧ’‘ не має ліцензій для здійснення основної діяльності. Емітент працює на фінансовому ринку, який відрізняється підвищеною вразливістю до впливу кризових явищ в економіці, яка призвела до збиткової діяльності упродовж останнього року.

Позитивно на кредитний рейтинг можуть вплинути: покращення капіталізації Емітента, диверсифікація портфеля цінних паперів. Негативно на кредитний рейтинг можуть вплинути: збільшення концентрації портфеля цінних паперів, погіршення платоспроможності (ліквідності) Емітента або Поручителя, а також погіршення ситуації на фінансовому ринку та в економіці країни загалом.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ТОВ ’‘ТИТАН-ЗБЕРІГАЧ’‘, в тому числі: річна фінансова звітність за період 2010?2012 рр. та за 3-и квартали 2013 року, планові показники діяльності на 2014 рік, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

Відділ рейтингів фінансової сфери.

За додатковою інформацією звертайтесь:
Прес-служба IBI-Rating
Анна Іваницька
(044) 362-90-84
press(at)ibi.com.ua