Друк

Індивідуальний рейтинг надійності вкладів АТ ’‘ЄВРОГАЗБАНК’‘ підтверджений на рівні 5

03.01.2014
IBI-Rating повідомляє про підтвердження індивідуального рейтингу надійності вкладів АТ ’‘ЄВРОГАЗБАНК’‘ на рівні 5 (відмінна надійність).

Підтверджений індивідуальний рейтинг надійності вкладів АТ ’‘ЄВРОГАЗБАНК’‘ на рівні 5  відображає позитивну репутацію Банку. Банк вчасно виконує регулятивні вимоги та свої зобов’язання перед клієнтами та контрагентами. Протягом аналізованого періоду Рейтинговим агентством не було виявлено суттєвих претензій з боку клієнтів до роботи Банку. Також, на думку IBI-Rating, Банк може розраховувати на підтримку з боку власників. Капіталізація Банку залишається на достатньому рівні. Крім того, у 2014 році заплановано збільшення статутного капіталу Банку в 1,5 рази – до 420 млн. грн. АТ ‘‘ЄВРОГАЗБАНК’‘ стабільно підтримує необхідний розмір коштів на коррахунку в НБУ. Зберігається залежність Банку від фінансового стану окремих позичальників та суттєва концентрація ресурсної бази за основними кредиторами. Банк веде прибуткову діяльність та дотримується вимог НБУ щодо економічних нормативів.

Позитивно на індивідуальний рейтинг надійності вкладів можуть вплинути: подальше зниження концентрації ресурсної бази за кредиторами, зменшення залежності від фінансового стану основних позичальників, підвищення якості та диверсифікації портфеля цінних паперів. Негативно на індивідуальний рейтинг надійності вкладів можуть вплинути: погіршення капіталізації та платоспроможності (ліквідності) Банку, зростання кредитних ризиків через погіршення якості активів, подальше зниження показників ефективності діяльності, а також погіршення ситуації на фінансовому ринку та в економіці країни загалом.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від АТ ‘‘ЄВРОГАЗБАНК’‘, в тому числі: річна фінансова звітність за період 2010-2012 рр. та за січень-листопад 2013 року, планові показники діяльності на 2014 рік, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

Відділ рейтингів фінансової сфери.

За додатковою інформацією звертайтесь:
Прес-служба IBI-Rating
Анна Іваницька
(044) 362-90-84
press(at)ibi.com.ua