Друк

Індивідуальний рейтинг надійності вкладів ПАТ ’‘АПЕКС – БАНК’‘ підтверджений на рівні 4+

03.01.2014
IBI-Rating повідомляє про підтвердження індивідуального рейтингу надійності вкладів ПАТ ‘‘АПЕКС – БАНК’‘ на рівні 4+ (висока надійність).

Підтверджений рівень індивідуального рейтингу надійності вкладів ПАТ ’‘АПЕКС ? БАНК’‘ відображає позитивну репутацію фінансової установи. Банк вчасно виконує свої зобов’язання, регулятивні вимоги та стабільно підтримує необхідний розмір коштів на коррахунку в НБУ. Рейтинговим агентством не було виявлено суттєвих претензій з боку клієнтів до роботи Банку. Крім того, IBI-Rating вважає, що Банк може розраховувати на підтримку з боку власників. Капіталізація Банку перебуває на високому рівні. Разом з тим питома вага високоліквідних активів перебуває на невисокому рівні та не покриває поточні зобов’язання в повному обсязі. Потрібно також зазначити збереження значної залежності Банку від фінансового стану окремих позичальників та значної концентрації ресурсної бази за основними кредиторами. За результатами роботи в аналізованому періоді діяльність Банку залишається прибутковою, а показники ефективності діяльності перебувають на достатньому рівні.

Позитивно на індивідуальний рейтинг надійності вкладів можуть вплинути: диверсифікація ресурсної бази за кредиторами та клієнтського депозитного портфеля за основними вкладниками; зниження залежності Банку від фінансового стану окремих позичальників, успішне виконання стратегічного плану розвитку. Негативно на індивідуальний рейтинг надійності вкладів можуть вплинути: зниження платоспроможності (ліквідності) Банку; зростання кредитних ризиків через погіршення якості активів, зниження показників ефективності діяльності, а також погіршення ситуації на фінансовому ринку та в економіці країни загалом.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ПАТ ‘‘АПЕКС – БАНК’‘, в тому числі: річна фінансова звітність за 2010–2012 рр. та за січень-листопад 2013 року, планові показники діяльності на 2014 рік, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

Відділ рейтингів фінансової сфери.

За додатковою інформацією звертайтесь:
Прес-служба IBI-Rating
Анна Іваницька
(044) 362-90-84
press(at)ibi.com.ua