Друк

Індивідуальний рейтинг надійності вкладів АТ ‘‘КБ ‘‘СОЮЗ’‘ підтверджений на рівні 4+

27.12.2013
IBI-Rating повідомляє про підтвердження індивідуального рейтингу надійності вкладів АТ ‘‘КБ ‘‘СОЮЗ’‘ на рівні 4+ (висока надійність).

Підтверджений рівень індивідуального рейтингу надійності вкладів АТ ‘‘КБ ‘‘СОЮЗ’‘ відображає позитивну репутацію Банку. Банк вчасно виконує регулятивні вимоги та свої зобов’язання перед клієнтами та контрагентами. Рейтинговим агентством не було виявлено суттєвих претензій до роботи Банку з боку клієнтів. Крім того, IBI-Rating вважає, що АТ ’‘КБ ’‘СОЮЗ’‘ може розраховувати на підтримку з боку власників. Банк стабільно підтримує необхідний розмір коштів на коррахунку в НБУ. Питома вага високоліквідних активів перебуває на невисокому рівні. Капіталізація Банку чинить певний тиск на його подальший розвиток. Зберігається залежність Банку від фінансового стану його найбільших клієнтів. Також певний ризик несе недостатня диверсифікація ресурсної бази за основними кредиторами. За результатами роботи в аналізованому періоді діяльність Банку залишається прибутковою, а показники ефективності діяльності перебувають на високому рівні.

Позитивно на індивідуальний рейтинг надійності вкладів можуть вплинути: диверсифікація ресурсної бази за основними кредиторами та клієнтського депозитного портфеля за основними вкладниками, зниження залежності Банку від фінансового стану основних позичальників, а також реалізація основних напрямів стратегії розвитку Банку. Негативно на індивідуальний рейтинг надійності вкладів можуть вплинути: погіршення капіталізації та платоспроможності (ліквідності) Банку; зростання кредитних ризиків та погіршення якості активів, подальше зростання залежності Банку від міжбанківського ринку, а також погіршення ситуації на фінансовому ринку і в економіці країни загалом.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від АТ ‘‘КБ ‘‘СОЮЗ’‘, в тому числі: річна фінансова звітність за період 2010-2012 рр. та за січень-листопад 2013 року, планові показники діяльності на 2014 рік, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

Відділ рейтингів фінансової сфери.

За додатковою інформацією звертайтесь:
Прес-служба IBI-Rating
Анна Іваницька
(044) 362-90-84
press(at)ibi.com.ua