Друк

Кредитний рейтинг ПАТ ’‘БАНК СІЧ’‘ підтверджений на рівні uaВВВ

25.12.2013
IBI-Rating повідомляє про підтвердження кредитного рейтингу ПАТ ’‘БАНК СІЧ’‘ на рівні uaВВВ, прогноз рейтингу ‘‘стабільний’‘.

Підтверджений рівень кредитного рейтингу обумовлений збереженням на достатньому рівні показників капіталізації Банку. Також IBI-Rating спостерігає збереження концентрації клієнтського кредитного портфеля за основними позичальниками, що підвищує уразливість Банку до кредитного ризику. Крім того, зберігається концентрація ресурсної бази за основними кредиторами та клієнтського депозитного портфеля за основними вкладниками. Обсяг високоліквідних активів Банку зберігається на невисокому рівні. У зобов’язаннях Банку присутній значний обсяг міжбанківських ресурсів, однак потрібно відмітити відсутність залежності від міжбанківського ринку. Показники ефективності діяльності Банку перебувають на низькому рівні. Банк демонструє інформаційну відкритість та прозорість.

Позитивно на кредитний рейтинг можуть вплинути: диверсифікація ресурсної бази за кредиторами та клієнтського депозитного портфеля за основними вкладниками; зниження залежності Банку від фінансового стану окремих позичальників, реалізація основних напрямів стратегії розвитку Банку. Негативно на кредитний рейтинг можуть вплинути: погіршення платоспроможності (ліквідності) Банку; зростання кредитних ризиків через погіршення якості активів, подальше зниження показників ефективності діяльності, а також погіршення ситуації на фінансовому ринку та в економіці країни загалом.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ПАТ ’‘БАНК СІЧ’‘, в тому числі: річна фінансова звітність за 2011-2012 рр. та за 3?и квартали 2013 року, планові показники діяльності на 2014 рік, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

Відділ рейтингів фінансової сфери.

За додатковою інформацією звертайтесь:
Прес-служба IBI-Rating
Анна Іваницька
(044) 362-90-84
press(at)ibi.com.ua