Друк

Індивідуальний рейтинг надійності вкладів ПАТ ‘‘Банк Руский Стандарт’‘ підтверджений на рівні 5+

24.12.2013
IBI-Rating повідомляє про підтвердження індивідуального рейтингу надійності вкладів ПАТ ‘‘Банк Руский Стандарт’‘ на рівні 5+ (відмінна надійність).

Підтверджений рівень індивідуального рейтингу надійності вкладів ПАТ ‘‘Банк Руский Стандарт’‘ обумовлений позитивною репутацією фінансової установи та збереженням високих показників ефективності діяльності Банку. Банк вчасно виконує свої зобов’язання перед клієнтами, контрагентами та регулятивні вимоги до діяльності. Протягом аналізованого періоду Рейтинговим агентством не було виявлено суттєвих претензій з боку клієнтів до роботи Банку. Банк стабільно підтримує необхідний розмір коштів на коррахунку в НБУ. Обсяг та питома вага високоліквідних активів перебувають на високому рівні, що повністю покривають поточні зобов’язання. Кредитний портфель залишається добре диверсифікованим за позичальниками. За результатами роботи в аналізованому періоді діяльність Банку прибуткова, показники ефективності діяльності Банку зберігаються на високому рівні.

Позитивно на індивідуальний рейтинг надійності вкладів можуть вплинути: збільшення статутного капіталу, покращення якості клієнтського кредитного портфеля. Негативно на індивідуальний рейтинг надійності вкладів можуть вплинути: погіршення платоспроможності (ліквідності) Банку; погіршення якості активів, а також погіршення ситуації на фінансовому ринку та в економіці країни загалом.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ПАТ ‘‘Банк Руский Стандарт’‘, в тому числі: річна фінансова звітність за 2010-2012 рр. та за січень-листопад 2013 року, планові показники діяльності на 2014 рік, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

Відділ рейтингів фінансової сфери.

За додатковою інформацією звертайтесь:
Прес-служба IBI-Rating
Анна Іваницька
(044) 362-90-84
press(at)ibi.com.ua