Друк

Кредитний рейтинг ПАТ АКБ ’‘Львів’‘ підтверджено на рівні uaBBB

13.12.2013
IBI-Rating повідомляє про підтвердження кредитного рейтингу ПАТ АКБ ’‘Львів’‘ на рівні uaBBB, прогноз ‘‘стабільний’‘.

Підтверджений кредитний рейтинг ПАТ АКБ ’‘Львів’‘ обумовлений збереженням прийнятних показників капіталізації Банку, а також збереженням достатніх значень показників ліквідності. Суттєва концентрація клієнтського кредитного портфеля за основними позичальниками підвищує уразливість Банку до кредитного ризику. Разом з тим Рейтингове агентство відмічає збереження диверсифікації клієнтського депозитного портфеля за основними вкладниками. Також спостерігається збереження низьких показників ефективності діяльності та низький обсяг чистого операційного доходу. Банк демонструє інформаційну відкритість та прозорість.

Позитивно на кредитний рейтинг можуть вплинути: зниження залежності Банку від фінансового стану окремих позичальників, підвищення операційного доходу та показників ефективності, реалізація стратегії розвитку Банку. Негативно на кредитний рейтинг можуть вплинути: погіршення платоспроможності (ліквідності) Банку; зростання кредитних ризиків через подальше погіршення якості активів, підвищення уразливості Банку до ринкових ризиків, а також погіршення ситуації на фінансовому ринку та в економіці країни загалом.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ПАТ АКБ ‘‘Львів’‘, в тому числі: річна фінансова звітність за період 2010-2012 рр. та за 3-и квартали 2013 року, планові показники діяльності на 2014 рік, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

Відділ рейтингів фінансової сфери.

За додатковою інформацією звертайтесь:
Прес-служба IBI-Rating
Анна Іваницька
(044) 362-90-84
press(at)ibi.com.ua