Друк

Кредитний рейтинг облігацій ПрАТ ’‘МЖК Інтернаціоналіст’‘ серії Q підтверджений на рівні uaBBB-

24.10.2013
IBI-Rating повідомляє про підтвердження кредитного рейтингу іменних цільових забезпечених облігацій ПрАТ ’‘МЖК Інтернаціоналіст’‘ серії Q на рівні uaBBB- з прогнозом ‘‘стабільний’‘.

Підтвердження довгострокового кредитного рейтингу боргового інструменту ПрАТ ’‘МЖК Інтернаціоналіст’‘ зумовлено збереженням ключових факторів, що відмічалися IBI-Rating раніше. Емітент продовжує будівництво 9-ти поверхового житлового будинку №34 загальною площею 10,9 тис. кв. м на 106 квартир у мікрорайоні МЖК ’‘Інтернаціоналіст’‘ у с. Циркуни, Харківського р-ну, Харківської обл., для фінансування якого випущено цільові облігації серії Q. Будівництво ведеться на земельній ділянці, яка знаходиться у безстроковому користуванні у ПрАТ ’‘МЖК Інтернаціоналіст’‘. Обсяг профінансованого будівництва станом на 30.06.2013 р. складає 54% від кошторисної вартості будівництва житлового будинку, приріст за 6 міс. 2013 року склав 24 в.п. Емітент має значний досвід реалізації інвестиційно?будівельних проектів та передачі приміщень за цільовими облігаціями. Також IBI-Rating відмічає інформаційну відкритість та прозорість Емітента.

Позитивно на рівень кредитного рейтингу боргового інструменту можуть вплинути: зниження галузевих ризиків та покращення макроекономічної ситуації в країні. Негативно на рівень кредитного рейтингу боргового інструменту можуть вплинути: несвоєчасність фінансування та відставання від графіку будівництва, несприятливі економічні зміни в країні.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ПрАТ ’‘МЖК Інтернаціоналіст’‘, в тому числі: фінансова звітність за 6 міс. 2013 року, довідкова інформація про діяльність ПрАТ ’‘МЖК Інтернаціоналіст’‘, інформація про випуск облігацій серії Q, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку рейтингове агентство вважає достовірною.

Відділ рейтингів корпоративної сфери.

За додатковою інформацією звертайтесь:
Прес-служба IBI-Rating
Анна Іваницька
(044) 362-90-84
press(at)ibi.com.ua