Друк

Індивідуальний рейтинг надійності вкладів ПАТ ’‘ПЕРШИЙ ІНВЕСТИЦІЙНИЙ БАНК’‘ підтверджений на рівні 4+

11.10.2013
IBI-Rating повідомляє про підтвердження індивідуального рейтингу надійності вкладів ПАТ ’‘ПЕРШИЙ ІНВЕСТИЦІЙНИЙ БАНК’‘ на рівні 4+ (висока надійність).

Підтверджений індивідуальний рейтинг надійності вкладів ПАТ ’‘ПЕРШИЙ ІНВЕСТИЦІЙНИЙ БАНК’‘ відображає високу надійність Банку. Протягом аналізованого періоду IBI-Rating не було виявлено суттєвих претензій з боку клієнтів до роботи Банку. Також, на думку рейтингового агентства, Банк може розраховувати на підтримку з боку власників. Банк вчасно виконує зобов’язання та регулятивні вимоги, а також вимоги щоденного та щомісячного резервування коштів та стабільно підтримує необхідний розмір коштів на коррахунку в НБУ. Капіталізація та ліквідність Банку перебувають на високому рівні, що покриває поточні зобов’язання. Крім того, Банк постійно працює над підвищенням якості активів шляхом списання простроченої заборгованості за рахунок сформованих резервів. Банк кредитує переважно корпоративний сектор, що обумовлює залежність Банку від фінансового стану його найбільших клієнтів. Водночас, ресурсна база сформована переважно коштами приватних осіб, які є більш диверсифікованими. Протягом аналізованого періоду показники ефективності діяльності залишаються на невисокому рівні, втім Банк веде прибуткову діяльність.

Позитивно на індивідуальний рейтинг надійності вкладів Банку можуть вплинути: диверсифікація ресурсної бази за основними кредиторами та клієнтського кредитного портфеля за основними позичальниками, підвищення показників ефективності та прибуткова діяльність, реалізація стратегії розвитку Банку. Негативно на індивідуальний рейтинг надійності вкладів Банку можуть вплинути: погіршення платоспроможності (ліквідності) Банку; зростання кредитних ризиків через погіршення якості активів, підвищення уразливості Банку до ринкових ризиків, а також погіршення ситуації на фінансовому ринку та в економіці країни загалом.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ПАТ ’‘ПЕРШИЙ ІНВЕСТИЦІЙНИЙ БАНК’‘, в тому числі: річна фінансова звітність за 2010?2012 рр. та за період червень-вересень 2013 року, планові показники діяльності до кінця 2013 року, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку рейтингове агентство вважає достовірною.

Відділ рейтингів фінансової сфери

За додатковою інформацією звертайтесь:
Прес-служба IBI-Rating
(044) 362-90-84
press(at)ibi.com.ua