Друк

Індивідуальний рейтинг надійності вкладів ПАТ АКБ ‘‘Львів’‘ підтверджений на рівні 5

10.10.2013
IBI-Rating повідомляє про підтвердження індивідуального рейтингу надійності вкладів ПАТ АКБ ‘‘Львів’‘ на рівні 5 (відмінна надійність).

Підтверджений індивідуальний рейтинг надійності вкладів відображає позитивну репутацію Банку та наявність підтримки з боку власників. Рейтинговим агентством не було виявлено суттєвих претензій з боку клієнтів до роботи Банку. ПАТ АКБ ‘‘Львів’‘ вчасно виконує зобов’язання та регулятивні вимоги. Значення показників капіталізації та ліквідності знаходяться на достатньому рівні. Банк постійно працює над покращенням якості активів шляхом її списання за рахунок сформованих резервів. Уразливість Банку до кредитного ризику підвищується суттєвою залежністю від фінансового стану окремих позичальників, що може чинити тиск на ліквідність та капіталізацію Банку. Ресурсна база диверсифікована за основними кредиторами. Показники ефективності діяльності Банку залишаються невисокими, однак протягом останнього року Банк вів прибуткову діяльність.

Позитивно на індивідуальний рейтинг надійності вкладів можуть вплинути: диверсифікація ресурсної бази за кредиторами та клієнтського кредитного портфеля за основними позичальниками, покращення показників ефективності діяльності. Негативно на індивідуальний рейтинг надійності вкладів можуть вплинути: погіршення платоспроможності (ліквідності) Банку; зростання кредитних ризиків через погіршення якості активів, а також погіршення ситуації на фінансовому ринку та в економіці країни в цілому.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ПАТ АКБ ‘‘Львів’‘, в тому числі: річна фінансова звітність за 2009-2012 рр. та фінансова звітність за період червень-вересень 2013 року, планові показники діяльності до кінця 2013 року, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку рейтингове агентство вважає достовірною.

Відділ рейтингів фінансової сфери

За додатковою інформацією звертайтесь:
Прес-служба IBI-Rating
(044) 362-90-84
press(at)ibi.com.ua