Друк

За 10 місяців Донецька залізниця перерахувала до державного, місцевих бюджетів та цільових фондів майже 2,37 мільярди гривень

18.11.2013
Донецька залізниця виконує фінансові зобов’язання перед державним бюджетом. Згідно оперативних даних за 10 місяців 2013 року до державного, місцевих бюджетів та цільових фондів перераховано 2 369 227 тис. грн.

Зокрема,  ПДВ – 888,142 млн грн., податок на прибуток – 102,916 млн грн.,  єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування – 969,219 млн грн. та ін.

Розрахунки з бюджетами всіх рівнів проведені в повному обсязі і у встановлені терміни.

В свою чергу, Донецька залізниця розраховує на те, що при формуванні бюджету на 2014 рік Донецька та Луганські облдержадміністрації закладуть достатньо коштів для компенсації фактичних витрат залізниць за перевезення пасажирів пільгових категорій, а також на придбання залізничного рухомого складу, як то обумовлено Законом України «Про залізничний транспорт».

Закон України «Про залізничний транспорт»

Стаття 9: 
Встановлення тарифів на  перевезення  вантажів,  пасажирів, багажу,  вантажобагажу  залізничним   транспортом (за   винятком приміських  пасажирських  перевезень) у межах України здійснюється на  підставі бюджетної, цінової та тарифної політики у порядку, що визначає Кабінет Міністрів України.

Тарифи на перевезення пасажирів і багажу у приміському сполученні встановлюються відповідними залізницями за погодженням з місцевими органами виконавчої влади. При рівні тарифів, що не забезпечують рентабельності цих перевезень, збитки залізниць компенсуються із місцевих бюджетів.

…Для захисту інтересів окремих категорій громадян на пасажирських   перевезеннях, у тому  числі  приміських, можуть передбачатися  пільгові  тарифи.  Збитки  залізничного  транспорту загального користування від їх використання  відшкодовуються залізницям за рахунок державного або місцевих бюджетів залежно від того,  яким органом прийнято рішення щодо введення відповідних пільг.

Стаття 10:
… Будівництво і  реконструкція магістральних залізничних ліній, об’єктів  мобілізаційного  призначення,   придбання   залізничного рухомого  складу  для  перевезень  пасажирів  у  поїздах  далекого слідування та місцевого сполучення  здійснюються  у  встановленому порядку  за  рахунок  коштів  Державного  бюджету  України в межах лімітів державних капітальних вкладень.