Друк

В місті Долина запроваджено програму відшкодування відсотків по кредитах на цілі енергозбереження

16.12.2014
5 грудня у місті Долина Івано-Франківської області було підписано Генеральну Угоду між виконавцем програми «Доступне енергозбереження у місті Долина на 2014-2020 роки» комунальним підприємством «Управління комунального майна» Долинської міської ради та ПАТ АКБ «Львів».

Угода стала ще одним кроком у напрямку реалізації Програми «Доступне енергозбереження у місті Долина на 2014-2020 роки», яку послідовно втілює місцева міська влада. А також розширила географічні межі «Програми енергозбереження» Банку «Львів», що діє у Львівській області ще з 2006-го року за підтримки Північної екологічної фінансової корпорації (NEFCO).

Угоду підписали Голова правління Банку «Львів» – Ігор Гавриляк та начальник Управління комунального майна міста Долина – Петро Корбут. На урочисте підписання завітав і мер міста – Володимир Гаразд.

«Коли дізнався про Програму енергозбереження від Банку «Львів» – вирішив з власної ініціативи залучити Долину до цього проекту. – розповів мер. - Ще з 2008 року ми активно працюємо з європейськими організаціями, щоб зробити наше місто енергоефективним. А тепер у нас з’явилися і львівські партнери, завдяки яким ми маємо більше можливостей для того, щоб просувати ідеї енергозбереження на рівні звичайних мешканців – і зробити наше місто ефективним, екологічним та красивим».

А Голова Правління Банку «Львів», Ігор Гавриляк, наголосив, що Долина – це поки що єдине місто за межами Львівської області, яке послідовно втілює європейські стандарти енергозаощадження.

«Всі добрі справи починаються зі знайомства. А енергозбереження – це не тільки добра справа, це зараз надзвичайно актуально для нашої країни. Тому для Банку «Львів» цей напрям залишається стратегічним. За останній рік ми вперше надали кредит для ОСББ, відкрили Центр енергозбереження у Львові, а тепер – і в Долині. Ми завжди готові підтримувати таку ініціативу, адже енергозбереження – це шлях до енергетичної незалежності України, це європейська перспектива», зазначив Ігор Гавриляк.

Нагадаємо – завдяки підписаній Угоді жителі Долини зможуть отримувати цільові кредити розміром до 30 тисяч гривень - на заміну вікон, дверей, котлів, на утеплення будинків тощо – із частковим відшкодуванням коштів за рахунок Долинської Міської Ради у розмірі до 15 відсотків річних. Та відшкодування 20% річних для використання альтернативних до газу джерел енергії.

Тож енергозберегіючі технології стають ще вигіднішими, а мешканці міста можуть зберегти і кошти, і тепло у своїх оселях.