Друк

У Тернополі реконструкцію системи теплопостачання розпочнуть цього року

19.06.2014
Перший у Східній Європі проект реконструкції системи теплопостачання реалізують у Тернополі. На черговій сесії міської ради прийняті необхідні рішення, які дають можливість підписати найближчим часом грантовий та кредитний договори на отримання містом 15 млн. євро на реалізацію даного інвестиційного проекту. Ці кошти виділить європейський банк з реконструкції та розвитку, розмір кредиту складає 10 мільйонів євро, ще 5 мільйонів євро надається Тернополю безкоштовно.

«Проект розробляли фахівці датської компанії, які працювали на замовлення європейського банку реконструкції та розвитку, - розповідає міський голова Сергій Надал. - Вони запропонували оптимальний варіант, який окупиться за певний час. Зокрема, у мікрорайонах Сонячний та Східний передбачається встановлення індивідуальних теплових пунктів біля кожного житлового будинку, які будуть в автоматичному режимі регулювати подачу води. Частину робіт розраховуємо провести до початку опалювального сезону, тобто до жовтня».

Завдяки реалізації в Тернополі проекту реконструкції системи теплопостачання жителі матимуть цілодобово гарячу воду та якісне тепло. Міський голова впевнений, що після реалізації проекту люди будуть задоволені роботою централізованої системи теплопостачання, як це є в Європі, і не прагнутимуть переходити на індивідуальне теплопостачання.
Очікується, що офіційна угода буде підписана з ЄБРР до кінця червня у Львові.