Друк

У Тернополі функціонує «Центр підтримки підприємництва»

25.03.2015
При Тернопільській міській раді знову розпочав свою діяльність «Центр підтримки підприємництва», який працює одразу у кількох напрямах: роз’яснює особливості ведення підприємницької діяльності для тернополян та функціонування ринку, у тому числі Європейського Союзу, а також організовує освітні програми для студентів та випускників.

«Ми довго шукали партнерів, із якими будемо реалізовувати цей проект, і нарешті знову розпочали системну роботу, - розповідає начальник управління стратегічного розвитку Юрій Дейнека. - Звертаюся до усіх підприємців та людей, які тільки на шляху до відкриття свого бізнесу, якщо у вас є бажання взяти участь у наших заходах – звертайтесь в управління стратегічного розвитку».

Так, спільно із львівськими партнерами у Тернополі створений «Клуб ділових людей» - об’єднання підприємців, викладачів та практиків з метою надання консультацій та проведення майстер-класів для підприємців, які лише розпочинаються свою справу.

Також польські партнери запропонували другий напрям розвитку «Центру підтримки підприємництва» - роз’яснення особливостей функціонування ринку Європейського союзу із назвою «Як українським підприємцям вийти на європейські ринки», у рамках якого аналізується європейський ринок, розглядаються особливості підприємницької діяльності у Європі, митні процедури, основи сертифікації і т.д. А індивідуальні навчальні програми стали третім освітнім блоком діяльності Центру, які організовані, у першу чергу, для студентів та молодих людей, які перебувають у пошуку роботи.