Друк

У Тернополі буде затверджено план зонування міста

14.01.2014
Вперше за історію Тернополя розроблено та буде винесено на сесію питання про план зонування міста.

«План зонування території міста Тернополя розроблено з метою створення сприятливих умов для забезпечення захисту територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, запобігання концентрації населення і об'єктів виробництва, зниження рівня забруднення навколишнього природного середовища, охорони та використання територій з особливим статусом, у тому числі ландшафтів, об'єктів історико-культурної спадщини, а також земель сільськогосподарського призначення і лісів, - розповів Василь Бесага, начальник управління містобудування, архітектури та кадастру Тернопільської міської ради».

Згідно нового плану зонування тернополяни чітко знатимуть де і що саме у місті може забудовуватися.

«План зонування зроблений на основі нового генерального плану Тернополя, - зауважує Олег Фостяк, начальник відділу містобудівного планування. – Там чітко вказано види забудови та їх переліки, які дозволяються у місті, конкретно визначені зони де і що можна будувати, яка поверховість об’єктів має бути».

План зонування пройшов остаточні громадські слухання і комісію яка постановила висунути питання на затвердження чергової сесії міської ради.

«Таким чином завдяки плану зонування Тернополя, жителі міста можуть знати, що може бути побудовано біля них і в їхніх районах, - підсумовує Олег Фостяк. – Зауважу, що план зонування розроблявся протягом року».