Друк

У Тернопільській міській раді відбулася презентація «Реанімаційного пакету реформ»

13.03.2015
13 березня у Тернопільській міській раді команда «Реанімаційного пакету реформ» зустрілася з міським головою Сергієм Надалом, представниками місцевих громадських організацій та бізнесу. У рамках зустрічі експерти досліджували вплив рішень, які прийняв парламент за перші 100 днів роботи на життя у регіонах, розповіли про своє бачення наступних реформ, а також взяли до уваги фахові побажання тернополян щодо здійснення реформ у різних галузях – медицині, освіті, економіці, суспільному мовленні і т.д.

«Сьогодні в Україні усі хочуть швидких змін, адже ми стали заручниками економічної кризи держави, військових дій, кризи довіри до органів влади. Реформи уже розпочалися, зроблені серйозні кроки у напрямі децентралізації, і, сподіваюся, що вони будуть продовжуватися, - каже Сергій Надал. – Ми розуміємо, що реформи – це довга, кропітка праця фахівців, які повинні знаходити нові ідеї, пропозиції, розробляти документи та адаптовувати їх до суспільних реалій. Саме тому на цьому шляху зупинятися уже не можна, адже від цього залежить наше майбутнє».

Команду «Реанімаційного Пакету Реформ» у Тернополі представляли керівник Секретаріату РПР Артем Миргородський, директор Інституту Медіа Права Тарас Шевченко, менеджер групи РПР по реформуванні медичної сфери Олександр Ябчанка, консультант з адвокасі РПР Андрій Шевченко та інші.

«Реанімаційний пакет реформ» - це подовженням тих подій, які відбувалися на Майдані. Саме тому для нас Тернопіль – це особливе місто, адже у вас було чи не найбільше активістів, які готові боротися за нове життя, найбільш прозоро розподілялися місцеві фінанси на місцях і т.д. Такі дані свідчать про те, що у вашому місці громадське суспільство організовано на високому рівні, - каже Артем Миргородський. – А «Реанімаційний пакет реформ» – це ініціатива, яка готова змінювати суспільство власними зусиллями і на сьогодні у нас є результат – зокрема, 29 законів було ухвалено з допомогою наших експертів і ми продовжуємо цю роботу надалі».

Довідково: «Реанімаційний пакет реформ» - це громадська позапартійна ініціатива громадських активістів, експертів та журналістів, що об’єдналися для пришвидшення реформування країни.