Друк

У 2013 році воєнізована охорона Донецької залізниці попередила 322 крадіжки

10.01.2014
За 2013 рік працівники спільних оперативних груп воєнізованої охорони Донецької залізниці попередили 322 випадки розкрадання вантажів та матеріальних цінностей залізниці. У ході проведених заходів, спрямованих на стабілізацію оперативної ситуації на станціях і ділянках залізниці, затримано й передано до правоохоронних органів 430 розкрадачів для вживання заходів згідно з чинним законодавством. Вартість вилученого у розкрадачів майна склала більше 328 тис грн.

Як правило, об’єктами посягань стають вантажі, які перевозяться на відкритому рухомому складі, у першу чергу це вироби із чорних металів, металобрухт і вугілля.

Протягом 2013 року спільно з співробітниками транспортної міліції проведено 4 цільові профілактичні операції під умовними назвами «Вантаж» і «Безпечний шлях». З метою попередження розкрадань працівниками воєнізованої охорони супроводжено більше 243,8 тис вагонів із номенклатурними й іншими цінними вантажами у складі 41,5 тис поїздів. Під час супроводження з метою відбиття нападів зловмисників на вантажі, як попереджувальний засіб 11 разів застосували табельну зброю.

Залізничники застерігають правопорушників, що незаконні посягання на вантажі та майно залізниць можуть призвести до кримінальної відповідальності та виникнення аварійних ситуацій.