Друк

Сьогодні в снігоборотьбі бере участь понад дві тисячі залізничників Донбасу

29.01.2014
У складних погодних умовах залізничники забезпечують безпечний рух пасажирських та приміських поїздів, також виконується вантажна робота.

Станом на 11:00 пасажирські поїзди далекого прямування курсують згідно графіка, приміські поїзди з відхиленням від графіка в межах 30-50 хвилин.

За минулу добу найбільша висота снігового покриву спостерігалася на станціях Волноваха (37 см) і Амвросіївка (30 см). Ситуація ускладнюється сильним східним вітром до 20 м/с , а в Приазов’ї до 25 м/с. В результаті утворюються снігові замети, що в 3-4 рази перевищують висоту снігового покриву.

З метою організації безперебійного руху та безпеки перевезень пасажирів і вантажів вчора вдень на роботах по снігоборотьбі було задіяне 1,5 тисячі залізничників, працювало 12 одиниць снігоприбиральної техніки. Очищено 38 км колії, вивезено 5900 м3 снігу.

У ніч з 28 на 29 січня на снігоборотьбі було задіяне 881 залізничник, працювало 18 снігоприбиральних машин, очищено 72,5 км колії, вивезено 13500 м3 снігу.

Роботи з снігоприбирання тривають цілодобово. Сьогодні на розчищення колії вийшло 19 одиниць снігоприбиральної техніки. Задіяне понад двох тисяч залізничників Донбасу. Основні зусилля залізничники зосереджують на розчищенні колій і стрілочних переводів, прибиранні від снігу територій станцій та вокзалів.

Залізничники вживають усі заходи, щоб у складних погодних умовах забезпечити перевезення пасажирів і вантажів. Для оперативного реагування на залізниці працює штаб по боротьбі з негодою. Встановлено цілодобове чергування керівників служб, відділень і структурних підрозділів підприємства. Узгоджені плани боротьби з негодою і визначені місця вивантаження снігових мас.

Залізничники закликають водіїв автотранспорту бути максимально пильними і строго дотримуватися правил дорожнього руху при перетині переїздів. Пасажирам же рекомендовано бути особливо обережними при перебуванні на об’єктах залізничної інфраструктури.