Друк

СК «ЮНІСОН-ГАРАНТ» ВИСТУПИЛА ОФІЦІЙНИМ СТРАХОВИКОМ УКРАЇНСЬКОЇ СПОРТИВНОЇ ДЕЛЕГАЦІЇ НА ЄЮОФ

26.01.2015
З 25 по 30 січня в австрійському Форарльберзі та Ліхтенштейні стартує XII зимовий Європейський юнацький олімпійський фестиваль (ЄЮОФ).

За нагороди турніру у 8 видах спорту змагатимуться понад 900 юних спортсменів віком 14-18 років, зокрема – і 21 український атлет.

Страхова компанія «ЮНІСОН-ГАРАНТ», що є офіційним страховиком Національногоолімпійського комітету України, виступила страховиком української делегації на спортивний фестиваль. Крім спортсменів, дія договору страхування поширюється і на інших членів офіційної делегації України.

Історія ЄЮОФ бере початок з 1990 року, коли президент Міжнародного Олімпійського Комітету Жак Рогге, який на той час очолював асоціацію Європейських Олімпійських Комітетів (ЄОК), виступив з ініціативою про проведення один раз на два роки зимових та літніх Європейських юнацьких олімпійських днів, пізніше – Європейського юнацького олімпійського фестивалю. Наразі турнір є головним стартом для юних спортсменів континенту. Більшість учасників Фестивалю згодом потрапляє в основні збірні своїх команд і успішно виступають на Олімпійських іграх та інших міжнародних змаганнях.

Представники України під егідою Національного олімпійського комітету беруть участь у ЄЮОФ з 1993 року (в 1991 році українські спортсмени виступали у складі збірної команди CНД). В різні роки у Фестивалі брали участь такі відомі українські спортсмени, як Олімпійська чемпіонка з біатлону Олена Підгрушна, чотириразова Олімпійська чемпіонка з плавання Яна Клочкова, чемпіон світу з дзюдо Георгій Зантарая.