Друк

Сергій Надал бере участь у ІІІ Форумі місцевого самоврядування

30.03.2015
Міський голова Тернополя Сергій Надал бере участь у ІІІ Форумі місцевого самоврядування, який відбувається цими днями у Львові. На зустріч у рамках форуму прибули представники Кабінету Міністрів, Верховної Ради, міські голови з різних регіонів, які обговорюють актуальні проблеми і перспективи, які сьогодні існують у містах. За підсумками роботи буде сформовано резолюцію, яку учасники направлять до центральних органів виконавчої та законодавчої влади. Очільника Тернополя запросили до обговорення, як експерта по питанню бюджетної децентралізації та збільшення надходжень місцевих бюджетів.

«Сьогодні сформувалося уявлення, що реформи – це щось таке, після чого всі швидко почнуть добре жити, отримають високі зарплати, пенсії і рівень життя. Оскільки реальних реформ в нашій країні ще не було ніколи, то і реального уявлення про механізм реформ немає. Адже реформи, це ламання старої моделі – і це як правило не може одразу дати росту добробуту і інших переваг для людей. Реформа це часто у значній мірі зміна парадигми і способу мислення, психологічна зміна. І це в суттєвій мірі доповнює реальні закони і зміни», - каже Сергій Надал.

Міський голова також зазначив, що наразі зроблений перший крок, проте важливо не зупинятися на досягненому і вносити поступово зміни у законодавчу базу для покращення діяльності органів місцевого самоврядування на місцях. Адже не можна невиправдано розтягувати вирішення різних питань реформ місцевого самоврядування в часі, бо інакше не буде ані місцевого самоврядування, ані реформ, ані результатів.

До слова, Форум місцевого самоврядування – це платформа для обміну досвідом та обговорення актуальних проблем, перспектив міст та областей і присвячений, у першу чергу, підвищенню ролі місцевих органів влади у забезпеченні розвитку держави. Серед тем, які обговорюють на заході: реформування місцевого самоврядування та децентралізація, податкова реформа та бюджетна децентралізація в Україні, реформа виборчого законодавства про місцеві вибори в Україні і т.д.