Друк

Forward Bank увійшов до ТОП-15 банків-лідерів за якістю управління репутацією

02.04.2015
 

Український комерційний Forward Bank увійшов до ТОП-15 фінансових установ, найбільш якісно керуючих своєю репутацією, згідно з результатами першого українського рейтингу «Репутаційних АКТИВістів», опублікованих 30 березня 2015 в рамках спеціального проекту тижневика «Бізнес», підготовленого спільно з Українською PR-Лігою та групою компаній «NOKsFishes».

Учасниками рейтингу стали компанії-лідери своїх галузей, найбільш часто і якісно згадувані у вітчизняних ЗМІ. Сам же рейтинг «Репутаційні активістів» - це спосіб відзначити досягнення компаній, які багато чого досягли на ниві управління репутацією, а також стимулювати тих, хто починає усвідомлювати важливість репутаційних активів як фактора глобальної конкурентоспроможності і свого бізнесу, і країни, на території якої цей бізнес заробляє гроші.

Головна ж особливість дослідження в тому, що оцінюються не персоналії менеджерів репутації (PR-директорів, топ-менеджерів, власників), і не якість репутації, яка створена - оскільки тільки постановники бізнес-цілей компанії знають, яким є бажане для них сприйняття стейкхолдерами тих чи інших аспектів діяльності. Оцінювалися докладені компанією зусилля в області репутаційного менеджменту - їх системність, інтелектуальність, ефективність. Крім того, логіка підбору пулу експертів практично виключила конфлікт інтересів: оцінку зусиллям номінантів дають авторитетні медіаексперти-носії знань у певних економічних кластерах, а також галузеві та інвестиційні аналітики.

«Такі рейтинги сьогодні життєво необхідні Україні, оскільки її інвестиційна привабливість прямо залежить від якості управління вітчизняними компаніями. А високоякісний менеджмент інформаційної епохи неможливий без систематичної роботи з нарощування репутаційного капіталу», - зазначив Андрій Кисельов, Голова Правління Forward Bank.

«У фінансовому секторі репутація дуже важлива - як для банків, так і для страховиків. Банкірам з поганою репутацією навряд чи хтось понесе гроші, а це специфіка їхнього бізнесу. Оступившись одного разу, вони ризикують «вилетіти» з бізнесу. Кризи 2008-2009 рр. і 2014-2015 рр. показали, що каталізатором виникнення репутаційних ризиків банкірів виступають ЗМІ, які моментально розносять інформацію про те, хто не розрахувався з вкладниками або власниками облігацій», - сказав Віталій Шапран, головний фінансовий аналітик РА «Експерт-Рейтинг».

Forward Bank - комерційний банк, основний фокус діяльності якого спрямований на обслуговування приватних клієнтів в Україні. Прибуток Банку станом на 01.03.2015 р. склав 829,1 тис. грн, активи - 2 174,673 млн грн, регулятивний капітал – 557,8 млн грн, статутний капітал - 283,0 млн грн. Forward Bank входить до групи середніх банків (ІІІ група), відповідно до класифікації Національного Банку України, і є членом Фонду гарантування вкладів України.