Друк

Банк "Львів" продовжив співпрацю з НЕФКО

03.12.2013
Північна Екологічна Фінансова Корпорація (НЕФКО)  та ПАТ АКБ "Львів" підписали нову угоду щодо програми кредитування клієнтів банку на цілі енергоефективності. Відповідно до нової угоди НЕФКО та Банк "Львів" збільшили внесок у програму на 1 млн. Євро кожен, відповідно, загальний розмір програми склав 5 млн. Євро. Програма призначена для фінансування приватних домогосподарств, малих та середніх компаній. 

Сьогоднішні інвестиції є безпосереднім продовженням роботи попередньої програми кредитування між Банком "Львів" та НЕФКО, що розпочалась ще в 2008 році. Загальна сума кредитів виданих на цілі енергоефективності Банком "Львів" для фізичних та юридичних осіб становить майже 60 млн. грн. 

"Програма виявилася дуже вдалою. Кількість поданих заявок перевищило наші очікування, і інвестиції дали відчутний екологічний ефект", - говорить менеджер НЕФКО з інвестицій Тор Торстейнссон.

Завдяки вже проведеним заходам скорочення викидів вуглекислого газу склало близько 22 тис. т, а споживання електроенергії скоротилося на 16 тис. МВт -ч.

"Очікуємо, що нова програма буде діяти до кінця 2018 року. Було прийнято рішення розширити її географічне охоплення, а також забезпечити додаткове залучення в регіоні ОСББ", - говорить Андрій Захаревич, керівник програми енергозбереження в Банку "Львів".