Друк

Андрій Пишний та Святослав Вакарчук відкрили відбудовану школу в Слов'янську

03.09.2014
 Лідер гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук та Голова правління Ощадбанку Андрій Пишний приїхали на свято Першого дзвоника до учнів Семенівської школи, що в передмісті Слов'янська. Школу було відбудовано Ощадбанком.

«Буквально за 7 тижнів нашими співробітниками, волонтерами та прихильниками повністю відбудовано цю школу, що була перетворена на лігво терористів та розбомблена мінометами в ході бойових дій. Відновлена з руїн школа – це сучасний храм науки, який відповідає світовим стандартам», – зазначив Андрій Пишний.

Усе замінено на нове – від підлоги до даху, комп’ютеризовано навчально-виховний процес, повністю оновлено бібліотечний фонд, проведено благоустрій пришкільної території – облаштовано газони, спортмайданчик work-out, доріжки і шкільний майданчик для лінійок укладені тротуарною плиткою.

«Тепер діти Слов’янська, котрі пережили жахіття війни, як і їхні ровесники в центрі, на заході й півдні нашої країни, пішли до школи. Вони більше не ховатимуться по льохах від бомбардувань, а сидітимуть за партами, читатимуть і писатимуть, гратимуть у футбол. І це, як на мене, перший і найважливіший крок до мирного майбутнього Донбасу і всієї України», – наголосив банкір.

Святослав Вакарчук подарував школярам фортепіано та обладнання для музичного класу школи і разом з ними a cappella виконав гімн України. Також музикант прочитав відкритий урок «Єдина країна» для учнів 5-9 класів та заспівав свою улюблену народну пісню, яку в дитинстві співала йому бабуся, «Ой чий то кінь стоїть».

«Дуже дякую Андрію Пишному та Ощадбанку, що вони почали з відбудови школи. Проте це лише одна школа. Тож ми вирішили разом розвивати цей напрям та спільними зусиллями запустити великий проект з відбудови 10, 15, 20, скільки вийде у нас, шкіл», – сказав музикант.

Він побажав присутнім дітям, їхнім батькам і вчителям, щоб вони якомога більше посміхалися і плакали тільки від радості. Одній учениць молодших класів Святослав пообіцяв подарувати кошеня, напевне, маленьку, пухнасту Ельзу.

Цьогоріч 1 вересня до Семенівської школи пішло 75 дітей, з них 17 – до першого класу. Внаслідок повного зруйнування дитячого садочка в селищі Семенівка відтепер дошкільне відділення також буде розмішуватись у приміщенні відновленої школи. Відтак, школу № 21, як вона ще донедавна називалася, перекваліфіковано в навчально-виховний комплекс «школа-садок № 1 Слов’янської міської ради».

Завітавши на сторінку Ощадбанку в Instagram, можна побачити цікаві фото на цю тему, зокрема як виглядала школа «до» і виглядає «після», окопи сепаратистів зовсім поблизу навчального закладу тощо.

Також зануритись у цю історію допоможуть фото, розміщені на сайті Ощадбнку в розділі «Галерея».