Печать

Відкрито перший в Україні Центр кредитування Енергозбереження

01.07.2014
26 червня 2014 року, за адресою вул. І. Франка, 32 відбулось урочисте відкриття першого в Україні Центру кредитування Енергозбереження. В даному Центрі клієнти матимуть можливість не лише оформити кредит у банку «Львів» на цілі Енергозбереження, а й дізнатись про енергозберігаючі технології, подивитись та порівняти енергозберігаючі взірці від партнерів банку – виробників енергозберігаючих товарів.

В Центрі кредитування Енергозбереження діючі та потенційні клієнти ПАТ АКБ «Львів» матимуть змогу ознайомитись з енергозберігаючими технологіями та отримати фахові рекомендації від незалежного експерта (відповідно навченого працівника банку). Тут не наполягатимуть на співпраці з певною фірмою, а популяризуватимуть сертифіковані технології. Наша мета – комфорт, тепло та затишок в оселі Клієнта! Ми кредитуємо енергозберігаючі заходи, які забезпечують економію коштів для клієнтів та держави!

В Центрі кредитування енергозбереження застосовуємо енергозберігаючі технології, щоб наглядно показувати клієнтам ефект, якого вони зможуть досягнути. Також, в Центрі кредитування Енергозбереження будуть розміщені зразки енергозберігаючих технологій від компаній-партнерів банку.

Відкриття даного Центру не випадково припадає на Європейський тиждень сталої енергії в Україні. «Ми повинні економити енергію і тепло. У світі люди дуже економно поводяться з енергією. В цей тиждень ми будемо проводити багато заходів серед людей, показувати, розповідати про нові проекти по енергозбереженню, які ми впроваджуємо у Львові. Щоб ми були економнішими, щоб дітям у школах розповідали про енергозбереження, щоб вдома вчили. Якщо хочемо бути незалежними, то на такі речі треба звертати увагу», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий на урочистому відкритті Європейського тижня сталої енергії.

Під час конференції "Угоди мерів та енергобезпека міст" Голова Правління банку "Львів" Ігор Гавриляк розповів про роботу банку в сфері енергозбереження. "Банк "Львів" має великий досвід у сфері реалізації проектів енергоефективності. Це один з провідних напрямів роботи банку – ми кредитуємо фізичних осіб, підприємства малого і середнього бізнесу й об'єднання співвласників багатоквартирних будинків для впровадження енергозберігаючих технологій", зазначив Ігор Гавриляк.

ПАТ АКБ «Львів» успішно реалізовує кредитну програму «Енергозбереження» з 2006 року. Дана програма пропонує безпрецедентно низькі відсоткові ставки для кредитів на цілі енергозбереження, завдяки яким можна не лише утеплити помешкання, а й заощадити чималі кошти на рахунках за опалення. Завдяки ефективній співпраці банку з Львівською Обласною Державною Адміністрацією та рядом органів самоврядування, клієнти отримують відшкодування відсотків за такими кредитами, і в результаті відсоткова ставка по енергозберігаючих кредитах становить до 10% річних у гривні.

ПАТ АКБ «Львів» співпрацює з міжнародними організаціями – Північною екологічною фінансовою корпорацією (NEFCO) та Агентством США з Міжнародного Розвитку (USAID) – з реалізації програм кредитування на цілі енергозбереження для населення та бізнесу.

Використовуючи Європейський досвід щодо енергоефективності, залучаючи іноземні інвестиції на цілі фінансування енергозберігаючих технологій, Україна стає на крок ближчою до Європи.