Печать

У ВІННИЦІ ЗАВЕРШУЄТЬСЯ ЕНЕРГОАУДИТ ЧОТИРЬОХ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ

02.04.2015
На початку 2015 року відділ енергомененджменту департаменту енергетики, транспорту та зв’язку виконав аналіз споживання енергоресурсів бюджетними установами міста. Наступний крок – це проведення більш детального енергоаудиту в тих спорудах, де було виявлено збільшені обсяги споживання енергоресурсів. Наступного тижня таку роботу планується завершити в двох дитячих садках та двох школах обласного центру.

Вже кілька років поспіль Вінниця запроваджує різні заходи з енергозбереження та вивчає досвід європейських країн із тим, аби побудувати свою систему енергоефективності. В цьому році у місті для підвищення якості планування робіт з енергозбереження було вперше проведено аналіз рівня споживання енергетичних ресурсів бюджетними установами, який здійснювався відділом енергоменеджменту департаменту енергетики, транспорту та зв’язку міської ради (http://www.vmr.gov.ua/Lists/EnergyEfficiency/ShowNews.aspx?ID=24). 

Основною метою його проведення є виявлення слабких місць будівель з точки зору споживання енергоресурсів, які утримуються коштом міського бюджету, та подальша робота по впровадженню в них заходів з енергозбереження.  

«За результатами аналізу рівня споживання енергетичних ресурсів бюджетними установами було обрано чотири заклади освіти, в яких сьогодні проводиться енергоаудит. Це  дитячі садки №23 та №31 та школи № 10 і 18. За результатами цього аналізу буде сформовано рекомендації щодо того, які заходи необхідно реалізувати, щоб підвищити енергоефективність цих закладів», - розповів директор департаменту енергетики, транспорту та зв’язку міської ради Олексій Пидоченко.