Печать

У Вінниці заборонили феєрверки до повного завершення АТО

07.08.2014
У Вінниці заборонено використовувати феєрверки та будь-яку піротехніку до повного завершення антитерористичної операції на Сході країни. Таке рішення ухвалили 7 серпня депутати міської ради на позачерговому засіданні сесії.

Через фактично неоголошену війну на Сході нашої держави в українському суспільстві сьогодні спостерігається велика напруга. Вінничани уважно стежать за подіями на Сході, надають матеріальну та гуманітарну підтримку нашим військовим, а багато хто чекає звідти своїх рідних, які воюють за територіальну цілісність України.

Водночас у місті, особливо під час вихідних, продовжують лунати феєрверки, які не лише не додають спокою, але й навпаки – все частіше дратують вінничан. В обласному центрі є кілька місць, де досить часто відбуваються запуски феєрверків. Це пляж «Спартак», берег біля лікарні ім. Ющенка, район парку «Дружби народів» та біля різних кафе, барів та ресторанів, де відбуваються різні святкування та урочисті сімейні події. Інколи використовують феєрверки у приватному секторі. Враховуючи сьогоднішню ситуацію в країні, депутати міської ради 7 серпня ухвалили рішення заборонити у Вінниці використання феєрверків та піротехніки до повного завершення АТО.

 «У нашому військовому госпіталі на лікуванні знаходяться військовослужбовці, які брали участь в АТО, і в тому районі постійно лунають вибухи і феєрверки. Ми повинні забезпечити їм спокій, щоб вони спокійно пройшли реабілітацію, – зазначив в. о. міського голови Сергій Моргунов. – І залпи салютів і веселощі зараз, коли наша армія метр за метром звільняє українську землю від терористів, при цьому гинуть наші хлопці – це в якісь мірі навіть аморально. Я можу зрозуміти, що людям хочеться, наприклад, відсвяткувати весілля. Але без феєрверків можна обійтись. Тільки заради поваги просто до людей, до того, що відбувається в нашій державі».

Контроль за дотриманням цього рішення буде здійснювати міліція, яка має досвід відпрацювання таких порушень. За дотриманням цієї норми повинні слідкувати також адміністрації розважальних закладів, де відбуваються різні святкування. А департаменту адміністративних послуг міської ради доручили організувати зустріч із керівниками усіх закладів ресторанного господарства та представниками агенцій, які влаштовують святкові події, і фірм, які займаються піротехнікою, та проінформувати їх про прийняте міською радою рішення і наслідки в разі його порушення. Це адміністративна відповідальність, яка тягне за собою штрафи у розмірівід 15 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170-510грн).