Печать

У Тернополі відкрили консульство Республіки Вірменія

25.03.2015
24 березня міський голова Сергій Надал зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Вірменія в Україні Андраніком Мануяном та Почесним Консулом Республіки Вірменія Норіком Геворкяном.

Офіційна зустріч відбулася у рамках відкриття Почесного консульства Республіки Вірменія у Тернополі, яке працюватиме за адресою Майдан Волі, 4. Установа обслуговуватиме мешканців Тернопільської, Хмельницької та Житомирської областей, які хочуть працювати або ж навчатися у Вірменії. Почесним Консулом став Норік Геворкян, який тривалий час проживав у Тернополі.

Також завдяки інвестиційним коштам вірмен на території області уже цього дня відбулося відкриття підприємства «Зарубинецький спиртзавод», який буде виробляти інноваційне біопаливо. Почесний консул надіється, що з відкриттям консульства у Тернополі таких інвестицій у наше місто та область стане ще більше.

Міський голова Сергій Надал привітав гостей та запевнив, що міська рада завжди буде підтримувати проекти інвестування у Тернопіль та створення нових робочих місць.

«Для нас дуже важливо, що люди, які довший час жили у Тернополі, повертаються сюди з інвестиціями, отже це свідчить про позитивний інвестиційний клімат у місті, - каже міський голова Сергій Надал. – Це особливо важливо у період війни та економічної кризи держави, адже притік нових коштів та ідей для бізнесу допоможе розвивати місто, створювати нові робочі місця».

Надзвичайний та Повноважний посол Республіки Вірменія в Україні Андранік Манукян зазначив, що буде сприяти, щоб вірменська громада, посольства та консульство зміцнювали дружби наших народів.