Печать

У Тернополі обговорили питання енергозбереження

10.11.2014
Питання енергозбереження у Тернополі обговорили представники комунального підприємства «Тернопільміськтеплокомуненерго» та експерти у рамках проекту «Точка тепла». Як зазначає менеджер з організації ефективного використання енергії КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» Андрій Копит, у місті проводиться ряд заходів у комунальних та житлових приміщеннях, щоб зекономити споживання природного газу.

«Щороку у неопалювальний сезон ми активно працюємо над заміною теплових мереж, чисткою та промивкою котлів, систем опалення у будинках. Сьогодні перед нами стоїть завдання економити 30% газу, проте цього поступово можна буде досягнути, якщо буде консолідація зусиль також зі сторони споживачів, - розповідає Андрій Копит. – Ті дії, які ми проводимо, за опалювальний сезон 2013-2014 року, у порівнянні з попереднім, дозволили зекономити 4,2%, а це 3 мільйони кубометрів природного газу».

Щоб у наступні роки економити ще більше енергії, міський голова Сергій Надал дав доручення управлінню ЖКГ підготувати проект утеплення житлових будинків.

«Відповідно до доручення, ЖКГ та профільні комунальні підприємства готують перелік об’єктів, де мешканці часто скаржаться на промерзання, де великий відсоток обвалення фасадної плитки, сюди включать також ті будинки, які знаходяться найдальше від котелень і т.д., - розповідає завідувач сектору з питань енергозабезпечення управління ЖКГ, благоустрою та екології Павло Савечко. – Зазначу, що на утеплення одного будинку необхідні великі кошти. Так, цього року ми утеплили одну стіну будинку на вул. Просвіти, 6, на яку витратили 150 тисяч гривень».