Печать

Сьогодні у Львові стартує Європейський тиждень сталої енергії в Україні

25.06.2014
23-27 червня у Львові пройде Європейський тиждень сталої енергії. Банк «Львів» має за честь бути партнером цього важливого для України, та Львова зокрема, заходу. Офіційне відкриття відбулось сьогодні о 10 годині ранку біля Ратуші. Першим привітав гостей та Львів’ян мер міста Андрій Садовий. Також, у відкритті брали участь почесні гості, а саме голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінські, виконавчий директор європейської асоціації муніципалітетів «Energy Cities» Жерар Маньєн, керівник проекту INOGATE Альбертус Звірінг, керівник проекту «Муніципальна енергетична реформа в Україні» Вільм Такер та інші.

«Ми повинні економити енергію і тепло. У світі люди дуже економно поводяться з енергією. В цей тиждень ми будемо проводити багато заходів серед людей, показувати, розповідати про нові проекти по енергозбереженню, які ми впроваджуємо у Львові. Щоб ми були економнішими, щоб дітям у школах розповідали про енергозбереження, щоб вдома вчили. Якщо хочемо бути незалежними, то на такі речі треба звертати увагу», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Під час конференції "Угода мерів та енергобезпека міст" Голова Правління банку "Львів" Ігор Гавриляк розповів про роботу банку в сфері енергозбереження. "Банк "Львів" має великий досвід у сфері реалізації проектів енергоефективності. Це один з провідних напрямів роботи банку – ми кредитуємо фізичних осіб, підприємства малого і середнього бізнесу, компанії, що впроваджують проекти енергозбереження, й об'єднання співвласників багатоквартирних будинків для впровадження енергозберегаючих технологій", зазначив Ігор Гавриляк.
 

Урочисте відкриття Європейського тижня сталої енергії завершилосьвелопробігом «Енергія Руху» за маршрутом пл. Ринок – пл. Катедральна – вул. П. Беринди – просп. Свободи (велодоріжка) – вул. П. Беринди – пл. Катедральна – пл. Ринок. Працівники Банку «Львів» залюбки долучились до цього заходу, оскільки екологічність та енергоефективність є ключовими цінностями для ПАТ АКБ «Львів» та для кожного його працівника зокрема.
 

У межах Тижня сталої енергії у Львові також відбуватиметьсяКіноРовер, присвячений проблемам енергоефективності. Цього разу – не лише в центрі, а й на околицях – у найбільших мікрорайонах міста – Рясне-2, Сихів та Левандівка. До участі в дійстві Банк «Львів» запрошує усіх охочих покрутити педалями і подивитись кіно на велосипедну, енергозберігаючу та екологічну тематику.