Печать

Ощадбанк разом з партнерами реалізував проект з інформатизації Центрального військового шпиталю

08.08.2014
Завдяки співпраці Ощадбанку та провідних українських телекомунікаційних компаній «Навігатор-Онлайн» та «Євротранстелеком» реалізовано масштабний проект з інформатизації Центрального військового шпиталю в Києві.

Зокрема, на території шпиталю проведено оптичний канал швидкісного Інтернет-зв’язку, Wi-FI-покриття в корпусах, де знаходяться палати з пораненими бійцями. Сьогодні вже 70% палат забезпечено Wi-FI-покриттям, через 2-3 тижні покриття буде 100%. Надання послуг Інтернет-зв’язку для шпиталю та поранених безкоштовне. Швидкість набагато вища, ніж 3G/4G-зв'язку. Будь-хто може до нього під’єднатись та спокійно, а головне безкоштовно, користуватись доступом до Інтернет.

Голова правління Ощадбанку Андрій Пишний впевнений, що цей проект започаткує платформу для впровадження сучасних технологій, зокрема телемедицини. Завдяки цьому для порятунку та лікування наших бійців з передової АТО лікарі зможуть швидко отримувати необхідну інформацію, в тому числі консультації фахівців в Україні й за кордоном, знаходити ліки та медичну апаратуру й навіть проводити дистанційні операції. Вільний доступ до системи матимуть як медики, так і поранені та їхні родичі, які перебувають з ними. 
 

Крім цього, провідний український виробник комп’ютерної техніки компанія «Навігатор» подарувала 30 планшетів власної торгівельної марки Impression ImPAD нашим доблесним бійцям.
 

«Ці планшети ми вручили пораненим бійцям, які не мають доступу до мережі Інтернет з власних гаджетів або взагалі не мають гаджетів», - зазначив Олександр Радченко, генеральный директор ТОВ «Інвестиційна група «Навігатор».

Андрій Пишний та керівники компаній-партнерів закликали представників бізнесу в інших областях підтримати цю ініціативу. Насамперед йдеться про шпиталі в Ізюмі, Харкові, Дніпропетровську та Одесі, де зараз перебуває найбільше поранених, які потребують своєчасної спеціалізованої допомоги.