Печать

Коментар для ЗМІ щодо призначення Національним банком України куратора в АТ «Ощадбанк»

10.02.2015
В Ощадбанку з розумінням сприймають призначення Національним банком України куратора. Це системне рішення, що сприятиме поглибленню комунікації банку з регулятором для прийняття узгоджених та зважених рішень у непростих умовах сьогодення. Призначення куратора має загальносистемний, а не індивідуальний характер, та не пов’язане з тими чи іншими проблемами окремо взятого банку. Про це повідомляється в листі НБУ від 26.01.2015 року: «Ощадбанк дотримується економічних нормативів та обов’язкового резервування коштів на рахунку в Національному банку, виконує поточні зобов’язання перед клієнтами вчасно і в повному обсязі та є платоспроможним.

Довідка

Капіталізація Ощадбанку в сумі 11,6 млрд. грн. забезпечила підґрунтя його стабільного функціонування  в подальшому і виконання в повному обсязі зобов’язань перед вкладниками і кредиторами.

Показник адекватності капіталу Ощадбанку залишається одним із найкращих серед банків України, і на 01.01.2015 (з урахуванням  навіть понесених втрат)  становить 21,7% при нормативі, встановленому Національним банком України на рівні не менше 10%. Тобто достатність капіталу Ощадбанку більше ніж у 2 рази перевищує вимоги НБУ.

Ощадбанк планує отримати в 2015 році 440 млн. грн. прибутку.