Печать

Клієнти Банку "Фінансова Ініціатива" розпочали новий 2014 рік новими сенсаційними досягненнями

23.01.2014
Ключовий клієнт банку – найбільший агрохолдинг України – «UkrLandFarming» повідомив про продаж 5% акцій компанії, одному із світових лідерів з торгівлі продуктами харчування – американському «Cargill».

Незважаючи на те що сторони не розкривають деталей угоди, за даними видання «Financial Times»загальна вартість угоди склала біля  200 млн. доларів. Таким чином 100 % «UkrLandFarming» оцінено в 4 млрд. доларів, що є рекордом для агропромислового сектору України.

«Cargill» є міноритарним акціонером, це не стратегічна інвестиція, і таке володіння акціями не дає підстав і можливостей, або наміру компанії здійснювати контроль, управління або втручатися в операційну діяльність компанії «UkrLandFarming» – повідомив видання «Коммерсант» представник відділу по корпоративним зв’язкам Коринн Хольцхаузен.

За перше півріччя поточного маркетингового року (червень 2013 – червень 2014) американська компанія «Cargill» увійшла в п’ятірку найбільших експортерів українського зерна – 4,8% всього експорту (близько 300 тис. тонн), що стало найкращим показником для «Cargill» в Україні за останні роки. Досягнути такого результату вдалося не без допомоги «ULF», який уклав угоду щодо продажу 1,5 млн. тонн зерна, за що в жовтні минулого року отримав 60 млн. доларів передплати.