Печать

ІМЕКСБАНК представляє монету, присвячену Одеському оперному театру

26.12.2014

Одеський національний академічний театр Опери та балету по праву вважається справжньою перлиною і скарбом Одеси. Це один із великих архітектурних пам'ятників України, один з найкращих театрів світу.

Його історія почалася в 1810 році, коли в Одесі, зовсім молодому місті в ті часи, був побудований Міський театр. На жаль, в 1873 році будівля згоріла. Новий проект було споруджено згідно задуму видатних архітекторів Фердинанда Фельнера і Германа Гельмера, і урочисто відкрито 1 жовтня 1870 року. Розкішна будова була виконана в стилі віденського бароко, а інтер'єр залу відповідає стилю французького рококо. Театр став гордістю і пам'яткою Одеси.

Всю цю красу можна побачити на новій монеті, присвяченій Одеському оперному театру, що стане прекрасним подарунком для цінителів вишуканих речей, а також для любителів історії прекрасної Одеси.

Реверс

 

У центральній частині монети – актори в сценічних костюмах під час вистави. Нижче – силуети трьох глядачів, що символізує зал для глядачів. Над сценою – позолочений завісу, декорований орнаментом. Вгорі напис – Одеський Оперний театр.

 

Аверс

 

На першому плані – профільний портрет Єлизавети ІІ. На фоні – зображення будівлі театру Опери і балету в Одесі. Нижче – знак монетного двору: m / n, номінал - ONE DOLLAR, проба срібла Ag 999. У верхній частині монети по колу – написи: NIUE ISLAND (емітент), ELIZABETH (Єлизавета II), і рік випуску – 2014.