Печать

Донецька залізниця закликає пасажирів бути уважними на залізничних об’єктах

11.03.2014
Сьогодні, 11 березня, о 10:00 на перегоні Красноармійськ-Гродівка на 397 км машиніст маневрового тепловозу застосував екстрене гальмування, щоб уникнути наїзду на людину. Наїзд запобігти не вдалося. Зі слів машиніста чоловік сидів на колії, при подачі сигналу зійшов з колії, при наближенні локомотива кинувся під нього. В результаті людина смертельно травмована.

15 лютого на станції Байрак в 30 метрах від пішохідного переходу пенсіонерка переходила колію і потрапила під локомотив. В результаті людина смертельно травмована.

Взагалі, через порушення правил безпеки на залізничному транспорті з початку 2014 року на об’єктах Донецької залізниці травмовано 14 громадян, 9 з яких  — травмування зі смертельним наслідком. Переважну кількість травмованих складають чоловіки.

Серед травмованих 1 дитина.

Абсолютна більшість травмувань трапляється з громадянами через недотримання ними елементарних правил поведінки на залізничному транспорті.

Залізничники вкотре закликають громадян бути обачними в поїздах, на платформах, поблизу колій і т.д. Нагадайте своїм рідним, дітям, знайомим про небезпечність перебування поблизу залізничних об’єктів і про необхідність дотримання правил безпеки задля збереження життя та здоров’я.

Слід пам’ятати — залізниця є транспортним об’єктом підвищеної небезпеки.

Ходіння по коліях завжди пов’язане з небезпекою для життя. Залізничники звертають увагу громадян на те, що миттєво поїзд або локомотив зупинити неможливо: гальмівний шлях поїзда в середньому становить близько 800 метрів. Поїзд зі швидкістю 100 км / год за 1 секунду долає 30 метрів, а пішоходу, для того, щоб перейти через колію, потрібно не менше 5 секунд.

Переходити колію можна тільки у встановлених місцях, користуючись при цьому пішохідними мостами, тунелями, переїздами. На станціях, де мостів і тунелів немає, громадяни повинні переходити залізничні колії по настилах, попередньо переконавшись у відсутності потяга або локомотива, що рухається.

На вокзалах та станціях проводиться регулярне сповіщення по гучномовному зв’язку щодо правил особистої безпеки пасажирів при користуванні залізничним транспортом та про небезпеку ходіння по коліях. Там же розміщені стенди з інформацією щодо небезпеки знаходження в зоні дії рухомого складу залізничного транспорту та пристроїв, які забезпечують його роботу. Також, на станціях і вокзалах сповіщається про наближення та відправлення поїздів, проведення маневрових робіт біля пасажирських платформ та в місцях проходу через залізничні колії. З правилами безпеки громадян на залізничному транспорті можна ознайомитися і у вагонах пасажирських та приміських поїздів.

При порушенні правил безпеки громадяни несуть відповідальність згідно з чинним законодавством. Їх незнання не звільняє від відповідальності.